Hong Kongból érkezik a Pénzügyőr új idegenlégiósa

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

黎正邦, azaz Lai Ching Pong JJ a Pénzügyőr SE férficsapatának új igazolása.

A PSE közösségi oldalának tájékoztatása szerint a játékos 1995-ben született Hong Kongban. Idén végzett a The Chinese University of Hong Kong-on. Négy évet játszott az egyetemi csapatban és mellette három évet a GreenDragon csapatában. Hong Kongban nincsenek profi csapatok, ezért az új szerzemény nagyon kíváncsi, milyen lesz profi csapatban játszani.

A röplabdát középiskolás korában kezdte, liberó pozícióban játszik. Nagyon várja már, hogy elkezdhesse a munkát az új csapatában, megismerkedjen a játékostársakkal és az edzőkkel. Az új légiós azt kérte, hogy az egyszerűség kedvéért mindenki csak JJ-nek hívja.


A szakosztály vezetősége a közelmúltban azt is bejelentette, hogy a vezetőedző továbbra is Jókay Zoltán marad. Sokan a szezon elején kíváncsian várták, hogy a neves szakember a női vonal után hogyan fog szerepelni egy férfi csapat vezetőedzőjeként. Az eredmények bebizonyították hogy remekül, hiszen a szezonban egy nemzetközi CEV Challenge Kupa továbbjutás mellett, Magyar Kupa-ezüst és magyar bajnoki ezüstérmet szerzett a társaság. Weczera Csaba marad a másodedző, aki a Pénzügyőr SE szakmai igazgatójaként az utánpótlás csapatokat is koordinálja.