Sorsoltak az európai klubkupákban

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Megtartották a nemzetközi kupák sorsolását a CEV-ben, amelyen nyolc magyar klub is érdekelt volt. A női BL-ben a Vasas első látásra bíztató ágat kapott, a piros-kékek könnyedén felkerülhetnek a Bajnokok Ligája főtáblájára is.

 

A női Bajnokok Ligájában a magyar bajnok Vasas Óbuda a montenegrói Luka Bar csapatát kapta ellenfélül. Az első mérkőzést október 8. és 10. között idegenben játsszák, a visszavágót egy héttel később Budapesten rendezik. Amennyiben sikerül kiharcolni a továbbjutást, úgy az albán Partizani Tirana és a bosnyák bajnok Jedintsovo Brcko párharcának győztese lesz a piros-kékek következő ellenfele, már a főtáblára jutásért. Itt október 22. és 24. valamint 29. és 31. között vívják a mérkőzéseket, a visszavágóra kerül sor idegenben.

A női CEV-kupában a kupagyőztes Fatum Nyíregyházának román ellenfele lesz a CSM Targoviste személyében. A nyírségiek kiemeltként várták a második számú európai sorozat sorsolását, amelynek értelmében a 32 között december 3. és 5. között idegenben kezdenek, a visszavágót december 17. és 19. között hazai pályán játsszák.

A női Challenge Kupában három magyar csapat szerepel: a bajnoki bronzérmes Swietelsky-Békéscsaba az első fordulóban, kiemeltként a lett Rigas Volejbola Skolával mérkőzik, míg az előző idényben negyedik UTE alaposan „belehúzott”: a Budapesttől 6000 kilométerre fekvő orosz Jenyiszej Krasznojarszk együttesével csap össze december 3. és 5., valamint 17. és 19. között. Előbbi párharcban a BRSE, utóbbiban az orosz együttes játssza hazai pályán a visszavágót. A nemzetközi kupaporondon története során először, szabadkártyával induló 1. MCM-Diamant Kaposvár a selejtezőben kezd november első felében, ellenfele a később sorra kerülő Balkán Kupa győztese lesz, továbbjutása esetén a főtáblán a spanyol Las Palmasszal csaphat össze.

A férfiaknál a bajnok Vegyész RC Kazincbarcika – mely nem vállalta a Bajnokok Ligája-indulást –, valamint a bajnoki harmadik Fino Kaposvár SE már a selejtezőben pályára lép: előbbi a később sorra kerülő Balkán Kupa győztesével, utóbbi az osztrák UVC Weberzeile Ried ellen játszik november 12-14. illetve 26-28. között. Továbbjutás esetén a főtáblán a barcikaiak belga, a kaposváriak holland együttessel találkoznak. A Magyar Kupa- és bajnoki ezüstérmes LV Sport Pénzügyőr egyből a 32-es főtáblán kezd, és az első körben (december 10-12. és 17-19.) a ciprusi Omonia Nicosiával találkozik úgy, hogy az első meccset játssza Budapesten.