Hajszállal maradtak el a bravúrtól strandröplabdázóink Batumiban

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Hiába meccselhettek a harmadik mérkőzésen a továbbjutásért férfi és női strandröplabdázóink is a grúziai Batumiban megrendezett Kontinentális Kupán, végül szoros csatában mindkét csapatunk alulmaradt.

 

Az eredmények úgy hozták, hogy férfi és női válogatottunk is újra megmérkőzhetett elődöntőbéli legyőzőjével, azaz a szlovákokkal és a törökökkel, miután előbbiek a döntőben a belgáktól, utóbbiak pedig a norvégoktól szenvedtek vereséget.

A lányoknál Háfra Dominika és Szabó Dorka ezúttal csak a döntő szettben kapott ki az erősebb török párostól, míg Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra ugyancsak a harmadikban győzte le a másik török párost. Gubik János úgy döntött, hogy a mindent eldöntő mérkőzésen megint Háfra és Szabó játssza Nezirrel és Gokalppal, mert ők kétszer is megszorongatták a jobbik török duót, s az első szettben ez majdnem be is jött, hiszen csak 22:20-ra nyertek a riválisok, a második játszmában azonban már 16-ra nyertek a törökök, s ezzel ők nyerték a csatát, s jutottak a legjobb 24 közé.

A fiúknál ezúttal Oláh Botond és Stréli Bence kezdett, s remek teljesítménnyel ezúttal le is győzték az erősebb szlovák duót, azaz Benkő Balázs és Hajós Artúr kezében volt a lehetőség a továbbjutás kiharcolására, ám a fiúk nem tudták megismételni szombati sikerüket és két játszmában alulmaradtak. Következett a mindent eldöntő találkozó a két győztes között, ezen ugyancsak két szoros játszmában a szlovákok diadalmaskodtak, így a mieink számára ugyancsak elszállt a továbbjutás lehetősége.