Puerto Rico-ból erősített a kupagyőztes, Varga Eliza továbbra is Nyíregyházán

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Puerto Rico-i Caguasból érkezik a Fatum-Nyíregyháza új idegenlégiósa, Varga Eliza pedig a következő szezonban is a szabolcsiakat erősíti majd.

A 24 éves 182 cm magas Victoria Pilar ötévesen kezdett el röplabdázni szülővárosában és már 13 évesen játszhatott az ifjúsági válogatottban is. Tanulmányait az Arkansas Egyetemen végezte, majd 2018-ban az olasz másodosztályú P2P Givova Baronissi csapatában játszott, tavaly pedig a francia Beziers együttesében a bajnokok ligájában is bemutatkozott – adták hírül a nyíregyháziak.

Szintén a kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes együttessel kapcsolatos hír, hogy Varga Eliza a következő idényben is a Fatum Nyíregyházát erősíti. Az ütővel mindenben megegyezett a női röplabda együttes vezetése.

„Egy hozzám hasonló fiatal játékos számára minden adott ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tanuljon és fejlődjön. Emellett pedig az a családias hangulat, amit a szurkolók is és a csapat tagjai is átéreznek, pótolhatatlan. A szezon végén eldöntöttem, hogy ezt a nyarat végig szeretném dolgozni és a szerencse is úgy hozta, hogy két válogatottal is edzhetek, a felnőttekkel és az Universiade-ra készülőkkel. Mivel én még sajnos nem játszhatok a magyar színekben, ezért amíg a lányok meccseken és tornákon vannak, addig nekem vakációm van. A következő idényben szeretném tartani azt, amit az utóbbi két szezonban elértünk és persze ennél jobbra törekedni, amiért minden tőlem telhetőt megteszek. A Fatum-Nyíregyházától azt várom, hogy legyen összefogás, mert akkor ha egy csapatban nagyon jó a kohézió, ott bármi lehetséges” – mondta Varga Eliza.