Matics Kaposváron, Pintér Nyíregyházán, új edző lesz Békéscsabán

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Beindult a honi átigazolási piac, a csapatok egyre másra jelentik be az új érkezőket, illetve a távozókat.

 

Szpin Renáta és Tálas Zsuzsanna leigazolása után újabb játékos érkezését jelentette be az Extraligás kaposvári női röplabdaklub vezetése. Az 1. MCM-Diamant KNRC csapatában folytatja pályafutását Tatjana Matics, aki az elmúlt évadban a kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza röplabdázója volt. Az ütő 2015 nyarán érkezett Magyarországra. Két évet játszott Békéscsabán, majd két szezont röplabdázott Nyíregyházán. A csabaiakkal mindent megnyert, amit csak itthon lehetett: a bajnokságban és a Magyar Kupában is két-két elsőséget szerzett. A nyíregyháziakkal kétszer hódította el a Magyar Kupa-trófeát, és idén, illetve tavaly is bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol végül a második helyet szerezte meg a csapatával.

 

De nem csak távozó, hanem érkező is van a kupagyőztesnél. Megvan a Fatum-Nyíregyháza első nyári igazolása, a női röplabda együttes hivatalosan is bejelentette Pintér Andrea érkezését. A 25 éves válogatott játékos Jászberényben kezdte pályafutását. 2016-ban az MK-ban bronzérmet szerzett a JRK-val, majd szintén ebben az évben mutatkozott be a felnőtt válogatottban. 2018-ban a magyar válogatottal ezüstérmet szerzett az Európa-ligában.

 

Megüresedett a békéscsabai kispad, miután eldőlt, hogy a 2019–2020-as szezonban új vezetőedzővel kezdi meg a munkát a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Paul Bogdan irányításával a klub történetének egyik legnagyobb sikerét érte el a csapat a CEV Kupa legjobb 4 közé kerüléssel, melyre több, mint két évtizede nem volt példa a magyar röplabdázásban. Azonban a magyar pontvadászatban lemaradt a döntőről az együttes, mely végül a bronzérmet nyerte meg. Távozásának egyik oka, hogy az edző életében jelentős változást hoznak a következő hónapok, ugyanis felesége novemberre várja első gyermeküket. A család visszaköltözik Romániába, ahol Paul Bogdan egy élvonalbeli klubnál folytatja edzői pályafutását.