Rendben zajlott az MRSZ első küldöttgyűlése

Archív, Szövetség 2022 előttről

Megtartotta éves, rendes küldöttgyűlését a Magyar Röplabda Szövetség Nyíregyházán, a női és férfi Európa Liga-mérkőzése előtt, a Continental Arénában, amelyen gyakorlatilag minden napirendi pontot egyhangúlag fogadtak el a küldöttek.

 

Az MRSZ első alkalommal tartott küldöttgyűlést és nem közgyűlést, amit az indokolt, hogy elmúlt időszakban drasztikusan, 193-ra nőtt a tagszervezetek létszáma, s így már célszerűbb volt ennek a rendszernek a bevezetése. A küldöttgyűlést megtisztelte jelenlétével Zdeslav Barac, a CEV horvát elnökségi tagja, illetve Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is, aki beszédében köszöntötte a megjelenteket.

A küldöttgyűlés határozatképes volt, hiszen a 63 delegáltból 52-en jelentek meg, s voltak tanúi annak, hogy bejelentésre került: az MRSZ elnökségének határozata, mellyel az Év női, illetve férfi teremröplabda edzője díjat dr. Kotsis Attilánéról, illetve Beregszászy Szabolcs mesteredzőről nevezte el.

Ezután következett a hivatalos program, melynek keretein belül dr. Kersch Ferencet választották meg levezető elnöknek, megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt, az akkreditációs bizottságot, a szavazatszámláló bizottságot és a jegyzőkönyvhitelesítőket. Elfogadták a napirendet, majd ezt Dr. Kovács Ferenc napirend előtti expozéja következett.

Az MRSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy mennyivel stabilabb a szövetség gazdasági helyzete, mint amikor 2015-ben átvette az elnöki posztot. Akkor még mínuszban volt a büdzsé, most viszont nagyjából plusz 90 millió az éves mérleg, maga a sportág pedig több mint hatmilliárdból gazdálkodhatott 2018-ban.

Ezt követte a 2018-as év szakmai, illetve pénzügyi beszámolója, amelyet Ludvig Zsolt főtitkár ismertetett, aki kiemelte a 2018-as év legfontosabb eseményeit, köztük kiemelve a női Arany Európa Liga döntőjét, illetve a CEV díjátadó gáláját, amelyeknek Budapest volt a házigazdája.

Miután a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta a beszámolókat, Barta László ismertette az MRSZ Ellenőrző Testületének beszámolóját, majd Ludvig Zsolt a 2019-es pénzügyi tervről beszélt. Az biztos, hogy új pozícióval bővül majd az MRSZ stábja, ugyanis szükség van egy szakmai igazgatóra, s a pályázati felhívást a következő héten teszi majd közzé a szövetség. Ehhez a napirendi ponthoz volt először hozzászóló Deme Gábor személyében, s ez volt az első, amelyet nem egyhangúlag fogadott el a küldöttgyűlés, mert a jászberényi szakember tartózkodott a voksolásnál.

Az alapszabály módosítását is egyhangúlag szavazták meg a küldöttek, csak ezt követően alakult ki kisebb vita a klubok beadványainál, amelyek a versenyrendszer módosítását szerették volna elérni, azonban rövidesen megegyeztek a felek abban, hogy ez nem a közgyűlés feladata, hanem egy szakmai fórumé, amelyet rövidesen összehív majd az MRSZ.

Végül Dr. Kovács Ferenc zárszava tett pontot az idei küldöttgyűlésre.