OGYB: a Békéscsaba és a Kecskemét szerezte meg az aranyérmet

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A helyosztókkal zárult az U15-ös Országos Gyermek Bajnokság döntője Kecskeméten. A fiúknál a házigazda KESI a lányoknál pedig a Békéscsaba szerezte meg a bajnoki címet.

 

Elég hosszúra sikerült a záró nap, hiszen az ötödik helyért lejátszott két találkozó és a fiú bronzmeccs is csak az ötödik játszmában dőlt el. Ráadásul a lányoknál három szett – köztük az ötödik – is csak a ráadásban ért véget, de végül a BVSC szerezte meg az ötödik helyet a Nyíregyháza ellenében. A leghosszabb játszma viszont így is a fiúk bronzmeccsén zajlott, ahol a harmadik felvonást egészen 38:36-ig játszották a felek. Ezt, és végül a meccset is a Sümeg-Dabronc nyerte, így hiába nyerte meg pénteken csoportját a Kunhegyes, végül még a dobogóról is lemaradt (az ötödik hely az első három meccsét elveszítő szolnokiaké lett a Dág ellenében).

A lányok bronzérme viszont nagyon simán került az érdi lányok nyakába, akik magabiztosan nyertek az UTE ellen. Sok izgalom a döntőben sem akadt, bár az első játszmát még a Vasas nyerte, azonban ezt követően előbb egyenlített, majd fordított is a Békéscsaba, végül a negyedik játszma megnyerésével a bajnoki címet is megszerezték Fésüs Erzsébet tanítványai. A fiú döntő még ennyi izgalmat sem tartogatott: a szombaton két bravúrgyőzelmet arató Pénzügyőr az első játszmában mindössze 12 pontot szerzett, s ki gondolta volna akkor, hogy ebben lesznek a legjobbak. A házigazda kecskemétiek ellenállhatatlanul játszva, összesen 25 pontot engedélyeztek a fővárosiaknak és teljesen megérdemelten szerezték meg a bajnoki címet.

 

OGYB, VASÁRNAPI EREDMÉNYEK:
Fiúk:
5. helyért:
Dág – Szolnok 2:3
3. helyért: Kunhegyes – Sümeg-Dabronc 2:3
Döntő: Pénzügyőr – KESI 0:3
A végeredmény: 1. KESI, 2. Pénzügyőr, 3. Sümeg-Dabronc, 4. Kunhegyes, 5. Szolnok, 6. Dág

Lányok:
5. helyért:
Nyíregyháza – BVSC -Zugló 2:3
3. helyért: Delta RSE Érd – UTE 3:0
Döntő: Békéscsaba – Vasas 3:1
A végeredmény: 1. Békéscsaba, 2. Vasas, 3. Delta RSE Érd, 4. UTE, 5. BVSC-Zugló, 6. Nyíregyháza