A MÁV Előre és az Eötvös DSE jutott fel a női NB I-be

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Szombaton, Budaörsön játszották le a női NB II-es bajnokok tornáját, amelynek első két helyezettje feljutott az NB I-be. A három érdekelt csapat közül a székesfehérvári MÁV Előre és a debreceni Eötvös DSE vívta ki a feljutást, míg a harmadik helyezett PTE-PEAC az NB I utolsó helyén végző Palotával vívhat majd osztályozót a feljutásért.

 

Először a MÁV Előre és a PEAC csapott össze, még a délelőtt folyamán, s bár az első szettet a fehérváriak megnyerték 25:19-re, a pécsiek a másodikban egyenlíteni tudtak (25:20). A három tavalyi Eb-résztvevő utánpótlás-válogatottal – Berkó Liliána, Orosz Bianka, Sziládi Viktória – és egy amerikai légióssal felálló MÁV Előre ezt követően, ha nem is könnyen, de megnyerte a következő két szettet, és így nagy lépést tett a feljutás felé.

A debreceniek remek teljesítménnyel érdemelték ki az aranyérmet

Azt már előzetesen is sejteni lehetett, hogy a második találkozón dől majd el a második hely sorsa, amelyen a debreceniek magabiztos alapjátékkal és jó nyitásaikkal megnyerték az első két játszmát (ezzel egyébként már biztossá vált a fehérváriak feljutás), ám a harmadikban elfáradtak, s bár ekkor is lett volna esélyük eldönteni a meccset, de 23:23 után a pécsiek szereztek két pontot. A negyedik szettben aztán óriási csata alakult ki a két csapat között, de a végjátékot végül a korábban Olaszországban is légióskodó Vojth Ildikó vezérletével a debreceniek bírták jobban és végül megnyerték 3:1-re a találkozót.

A fehérváriak a bajnoki kupával

Ez egyben azt is jelentette, hogy a pécsiek játszhatnak majd osztályozót a Palotával, míg a másik két csapat a következő évben az NB I tagja lesz. Az így tulajdonképpen már tét nélküli harmadik mérkőzést a debreceniek kezdték jobban, vezettek 8:4-re is, de Fésüs Irén rendezte a sorokat, csapata pedig gyorsan fordított, s végül simán, 25:15-re nyerte a játszmát. A második szettben aztán már érződött Szombathy András csapatán a fáradtság és a motiváció hiánya, ezért ezt, valamint a harmadik játszmát is már nagyon simán hozták a fehérváriak, így megnyerték a tornát, amely után Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára és Mezei Zoltán a versenybizottság elnöke átadta a csapatoknak a bajnoki címért járó kupát és az aranyérmeket.

 

Női NB II-es döntő, az NB I-be jutásért:
MÁV Előre – PTE-PEAC 3:1 (19, –20, 18, 17)
DSZC-Eötvös DSE – PTE-PEAC 3:1 (17, 14, –23, 22)
MÁV Előre – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (15, 7, 13)

A torna végeredménye: 1. MÁV Előre, 2. Eötvös DSE, 3. PTE-PEAC

A női NB I mezőnye a 2019–2020-as idényben: Budaörsi DSE, Szent Benedek-Balatonfüred, Gödöllői RC, DVTK FUX, TFSE, MÁV Előre, DSZC-Eötvös DSE, Palota/PTE-PEAC