Gálázott az MRSZ – díjazták az év legjobbjait

Archív, Szövetség 2022 előttről

Immár hagyományosan, a Magyar Röplabda Szövetség megalapításának napján, december 19-én tartotta meg évzáró gáláját az MRSZ, amelyen átadták az év legjobb röplabdázóinak és edzőinek járó díjakat is.

 

A Gálaest elején Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke értékelte az esztendőt, amely igencsak eseménydús és eredményekben gazdag volt. Az események kapcsán kiemelte, hogy az európai szövetség elnöke idén háromszor is Magyarországra látogatott, az eredmények terén pedig a női válogatott Európa Liga-ezüstérme, a Hajós/Stréli páros ifjúsági olimpiai negyedik helye, és az emelkedik ki, hogy még három csapatunk is érdekelt még az európai klubkupák nyolcaddöntőjében. A maga részéről abban is bízik, hogy a következő év hasonlóan sikeres lesz, főleg a női válogatott Európa-bajnoki szereplését illetően.

Ezt követően Ludvig Zsolt főtitkár hónapról hónapra áttekintést adott az év legfontosabb honi eseményeiről, s bizony valóban minden hónapra jutott nagyon fontos esemény, volt, amikor több is.

A beszédek után a kerek évfordulós születésnaposokat köszöntötték, majd megkezdődött az év legjobbjainak járó díjak átadása. Az év legjobb női röplabdázója Molcsányi Rita (ő a BRSE nemzetközi kupameccse miatt nem tudott részt venni az eseményen, ezért küldött egy videóüzenetet), a legjobb férfi pedig ifjabb Nagy Péter lett.

https://www.facebook.com/roplabda/videos/283058185892346/

 

A legjobb utánpótlás játékos, a nyíregyháziak liberója, Tóth Fruzsina lett, aki a gála előtt érkezett haza csapatával a Mulhouse elleni CEV-kupa mérkőzésről, s a repülőtérről egyenesen a Duna Palotába jött. Lutter Eszter pedig néhány órával a moszkvai hóröplabda Európa Tour-versenyre való utazása előtt tette tiszteletét a díjátadón.

 

A díjátadók között is voltak neves személyiségek, hiszen a legjobb férfijátékosnak az elnök és a főtitkár mellett például dr. Kotsis Attiláné Gabi néni, a strandröplabdázóknak Fábián László öttusázó olimpiai bajnok, MOB-sportigazgató gratulálhatott először, míg a közönségdíjat a korábbi sokszoros válogatott labdarúgó, vb-résztvevő Disztl Péter adta át.

 

Íme a díjazottak névsora:
Legjobb felnőtt női teremröplabda játékos: Molcsányi Rita
Legjobb felnőtt férfi teremröplabda játékos: ifj. Nagy Péter
Legjobb felnőtt női teremröplabda edző: Jan De Brandt

Jan De Brandt videóüzenete ide kattintva tekinthető meg

Legjobb felnőtt férfi teremröplabda edző: Daniel Oravecz
Legjobb utánpótlás női teremröplabda játékos: Tóth Fruzsina
Legjobb utánpótlás férfi teremröplabda játékos: Keen Cameron
Legjobb utánpótlás női teremröplabda edző: Kőnig Gábor
Legjobb utánpótlás férfi teremröplabda edző: Karagics Mátyás

Legjobb felnőtt női strandröplabda játékosok: Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra
Legjobb felnőtt férfi strandröplabda játékosok: Hajós Artúr és Stréli Bence
Legjobb utánpótlás női strandröplabda játékosok: Gubik Hanna és Gyűrűs Boróka
Legjobb utánpótlás férfi strandröplabda játékosok: Benkő Balázs és Oláh Botond
Elnöki különdíj: Buday Balázs

Legjobb felnőtt ülőröplabda női játékos: Nebehaj Barbara
Legjobb felnőtt ülőröplabda férfi játékos: Mányák Attila
Év edzője ülőröplabdázásban: Raska Gyula

Szakmai Kollégium különdíj: Dobi Edina, Hajós Artúr és Stréli Bence
Közönségdíj: Háfra Dominika és Szabó Dorottya
MRSZ emlékplakett: Bardi Gyöngyi, Podani István, Bánhegyiné Radó Lúcia
MRSZ emlékérem: Dr. Lantos Csaba, Jánosi Ferenc
Egyedi emlékérem: Az Arany Európa Liga 2. helyezett női válogatott játékosai és a stáb tagjai

A gáláról készült képgalériát ide kattintva tekinthetik meg!

 

2019. december 19-én a 2018. év MRSZ évzáró gálát megelőzően a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a szavazás kimenetelének befolyásolását alapvetően megváltoztató szavazatok miatt nem adja ki sem a legjobb csapatnak, sem pedig a legjobb férfijátékosnak járó díjat. 

Az MRSZ elnöksége ezúton is szeretné megköszönni azt a rekordlétszámú szavazatot, amelyet a szurkolók – több mint 18 ezer voks érkezett – leadtak a játékosokra és a csapatokra. Sajnos azonban ezek között számos olyan is akadt, amelyek miatt érvénytelennek kellett tekinteni két kategóriát is.

A Szakszövetség jövőre is meg fogja tartani a közönségszavazást, de az idei esetekből okulva mindenképpen egy biztonságos, visszaellenőrizhető, valós személyek regisztrációjához köthető platformot fog létrehozni erre a célra.

 

Minden szurkolónak és sportbarátnak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!