Élre állt a Kaposvár, kínkeservesen nyert a Jászberény

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Újabb rangadót nyert az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a női röplabda Extraliga-kvalifikációban, amely az eddigi éllovas MTK-t győzte le nagyon simán és átvette a vezetést a tabellán. Ezzel szemben a Jászberény 0:2-ről fordított hazai pályán a Budaörs ellen.

 

Női Extraliga-kvalifikáció:

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–MTK Budapest 3–0 (14, 14, 7)

Kaposvár, 350 néző. V: Szakra, Adler.

DIAMANT: Vacsi 7, Cseszljar 6, Iricsanyin 16, Leidgeb 6, Miklai 19, Szűcs K. 8. Csere: Héri (liberó), Császár 1, Kalmár 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

MTK: Kiss G. 4, Kis R. 2, Vezsenyi 2, Takács D. 7, Borsos 2, Kotormán 1. Csere: Nagy F., Szalai (liberók), Lesi 1, Godó 2, Kökény 1, Szerényi. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:8, 21:10. II. játszma: 8:3, 16:10, 21:11. III. játszma: 8:3, 16:4, 21:5.

A kezdés előtt Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Orosz Ferenc, az MRSZ elnökségi tagja, a dél-dunántúli régió vezetője köszöntötte Nagy Zoltánt, a Nagybajomi Diák Röplabda Club elnökét. A neves szakember évtizedeken át nevelte a tehetségeket Somogyban, és a jelenlegi felnőtt csapat tagjai közül Miklai Zsanettnek és Horváth Alexandrának is nevelőedzője volt.

Az MTK pénteken 3:1-re verte a Jászberényt, vasárnap délután azonban igen keveset mutatott meg a valós tudásából. A nagy kedvvel játszó házigazda ugyanis a találkozó elején kézbe vette az irányítást, és nem engedte kibontakozni ellenfelét. Hatalmas volt a különbség már az első játszmában a két együttes között: a Diamant ütőerőben, gyorsaságban, pontosságban és nyitásfogadásban is felülmúlta ellenfelét. Nevena Iricsanyin és társai tetszés szerint szerezték pontjaikat, a vendégek szakvezetője hiába kérte ki mindkét idejét és cserélt négyet, nem tudta megtörni a Diamant lendületét (25:14).

A második szett elején is nyomasztó volt a házigazda fölénye, a vendégek lényegében csak akkor tudtak pontot szerezni, ha ellenfelük hibázott. A folytatásra ugyan felpörögtek a budapestiek és faragtak hátrányukon, de Szasa Nedeljkovics időkérése után már csak egy csapat volt a pályán, a kaposvári (25:14).

A harmadik játékrészben sem változott a játék képe: az történt a pályán, amit a Diamant akart. Miklaiék a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek, és a vártnál sokan könnyeben nyerték meg a találkozót. A hajrában a csereként beállt Kalmár Viktória egy tapsot érdemlő húzással lepte meg az MTK-t, ezzel jutott meccslabdához a Diamant, és a végkifejletre sem kellett túl sokat várni. A vendégek mindössze 7 pontig jutottak ebben a szettben (25:7).

Szasa Nedeljkovics:Örülök annak, hogy az Extraliga-kvalifikációs sorozatban eddig a legjobb teljesítményt nyújtó MTK csapatát ilyen arányban és ilyen játékkal le tudtuk győzni.

Tóth Gábor:Tudtuk, hogy a Kaposvárnak van törlesztenivalója velünk szemben, és ellenfelünk ezen a délutánon motiváltan, pontosan röplabdázott. Gratulálok nekik a győzelemhez, a mi csapatunknak pedig sokat kell még tanulnia.

 

Jászberény Volleyball Team–Budaörsi DSE 3:2 (–22, –23, 17, 22, 10)

Jászberény, 200 néző. V: Soltész, Vigh.

JÁSZBERÉNY: Petrenkó 1, Szavovicc 16, Devaney 15, Bulajics 7, Riczkó 6, Pintér 20. Csere: Lékó (liberó), Jakovcsuk 17, Cveticsanyin 2, Maliseva. Vezetőedző: Deme Gábor.

BDSE: Pisák 6, Radomszki 20, Kilyénfalvi 14, Juraszik 1, Bleicher N. 16, Ostorházi 7. Csere: Maurer, Hernády (liberók), Molnár A. 4, Deli. Vezetőedző: Fekete Krisztina.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 15:16, 20:21. II. játszma: 8:7, 16:15, 21:20. III. játszma: 8:2, 15:16, 21:17. IV. játszma: 8:7, 16:11, 21:17. V. játszma: 5:2, 10:5, 12:6.

Deme Gábor: – Gratulálok a Budaörsnek, nagyon jól játszott! Megnyertük a mérkőzést, de a sírás kerülgetett.

Fekete Krisztina: – Úgy mentünk fel a pályára, hogy ne legyen bennünk semmiféle görcsösség és csak az akarás és a küzdeni tudás jellemezzen bennünket – úgy gondolom, ez sikerült is. Előzetesen aláírtam volna az egy pontot, de az első két játszma után megfordult a fejemben a győzelem lehetősége. A két szettgyőzelem azonban nagyon sokat kivett belőlünk és elfáradtunk fejben. Ez rányomta a bélyeget a folytatásra. Másodszor kaptunk ki így, el kell gondolkodnom, hogy idáig vagyunk kalibrálva, vagy valami hiba csúszik be.

(jbrk.hu)

 

MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A RÖPLABDA EB-RE!

A 2019-es női röplabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire ITT vásárolhatnak jegyet! A magyar válogatott mindegyik találkozóját a Papp László Sportarénában játssza.