Az ötödik helyig menetelt Benkő és Hajós Satunban

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Szerdán befejeződött strandröplabdázóink számára a thaiföldi Satunban megrendezett World Tour-verseny. Háfra Dominika és Szabó Dorottya (ÓSSC), valamint Benkő Balázs és Hajós Artúr (Strandröplabdázásért SE) is vereséget szenvedett, így előbbiek a kilencedik, utóbbiak pedig az ötödik helyen végeztek.

 

A lányok a nyolcaddöntőben egy új-zélandi kettőssel kerültek szembe, és elég sima vereséget szenvedtek, amelynek az is a magyarázata, hogy a találkozó után azonnal indulniuk kellett, hogy még elérjék a másnap kezdődő malajziai versenyre tartó hajót. Az így elért kilencedik helyezés azonban így is az eddigi legjobbjuk a World Tourokon.

Erre a délutáni negyeddöntőben pályára lépő fiúknak már nem volt esélye – azt is mondhatnánk viccből, hogy túl sikeresen szerepeltek –, rájuk egy ukrán páros várt, akik sajnos két játszmában le tudták győzni a mieinket, akik ugyancsak karriercsúcsot jelentő ötödik helyen végeztek. Nem mellesleg a férfiaknál ez minden idők legjobb eredménye.

Az ötödik helynek viszont az lett az ára, hogy a fiúknak vissza kellett lépnie a malajziai versenyről, amelyen megtartották a selejtező sorsolását. A másik magyar férfipáros, Oláh Botond és Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) az első párban egy kazah duó ellen kezd majd magyar idő szerint éjjel 2:30-kor, míg a lányoknál Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), egy amerikai testvérpár ellen meccsel majd 5 órától. Rögtön utánuk, 5:50-től következik Háfra Dominika és Szabó Dorottya (ÓSSC), akik egy japán kettőssel szemben lépnek homokra.

 

STRANDRÖPLABDA WORLD TOUR 1*, SATUN (THAIFÖLD)
Főtábla, nyolcaddöntő:
Háfra/Szabó – Kirwan/MacDonald (új-zélandi) 0:2 (11:21, 9:21)
Negyeddöntő:
Benkő/Hajós – Jemeljancsik/Gyenyiszenko (ukrán) 0:2 (12:21, 13:21)