Jan De Brandt dirigálta Dunakeszin a szenior-válogatottat

Archív, Egyéb 2022 előttről

A múlt hétvégén a magyar öregfiúk válogatott egy bemutató játszma erejéig részt vett Dunakeszin a Botos Ferenc Emléktornán, amelyen amatőrcsapatok mérték össze tudásukat.

 

Az új Zeus mezében pompázó csapatban olyan korábbi nagy nevek léptek pályára, mint Botyánszki János, Király Zsolt, Kovács Attila, dr. Kun László vagy Schildkraut Krisztián, és becsatlakozott Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára is. A csapat irányítását pedig Jan De Brandt, a női válogatott szövetségi kapitánya vállalta el. Így nem csoda, hogy a fiúk 25:18-ra győztek, az más kérdés, hogy a találkozó után a belga szakember úgy nyilatkozott, hogy azért továbbra is inkább a női válogatottat részesíti előnyben.

A torna megnyitóján az eseménynek helyt adó Kőrösi iskola igazgatója, Kárpáti Erzsébet mellett Ludvig Zsolt tartott beszédet, és felszólalt Botos Ferenc özvegye Olgi néni is, aki igencsak meghatódott. Utóbbi szavaiból idézünk:
„Nagyon szépen köszönöm a csodálatos megnyitót. Kellner Ági néni meglepett, mert kislányommal szövetkezve olyan szép emlékeket elevenített fel családi életünkből, ami még nem került a nyilvánosság elé. Először csak hallgattam, hogy honnan jutott Ági néni olyan információkhoz, amit én még nem mondtam el. Kiderült a turpisság: lányomtól Anitától. Ágikám köszönöm az emlékek felidézését. Kellemes volt a női röplabda válogatott szövetségi kapitányával elbeszélgetni. Örültem Kárpáti Erzsikével való találkozásnak, hogy jelenlétével megtisztelte családomat, Feri emlékét. Öt éve rendezi az iskola az emléktornát, amely első perctől kezdve támogatta Hajni és Kati szervező munkáját. Köszönöm Ludvig Zsoltnak a röplabdaszövetség főtitkárának és Dunakeszi város részéről Temesvári úrnak a támogatását. Feri volt játékosainak, a szenior válogatottnak tornán való szép játékát és Fekete Kriszta válogatott röplabdás megtisztelő jelenlétét is nagyon köszönöm.”