Edzőváltás a MAFC-nál, felfüggesztés Palotán

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Az elmúlt napokban több csapat kispadján is változás történt. A legjelentősebb mindenképpen a férfi Extraligában szereplő MAFC férficsapatánál zajlott, ahol Schildkraut Krisztián helyét a hátralévő mérkőzésekre Novák László vette át.

 

A klub és a korábbi 96-szoros válogatott Schildkratut Krisztián múlt hét kedden bontott szerződést közös megegyezéssel, ami azért volt meglepő, mert a fővárosi csapat legutóbbi három mérkőzéséből kettőt is megnyert, többek között 0:2-ről megfordítva a legfőbb rivális Fino Kaposvár elleni találkozót, s mindössze egy pont hátrányban voltak a somogyi csapattal szemben az utolsó fordulót megelőzően.

A pénteki találkozót – amint azt tudósításunkban is jeleztük, ekkor már Novák László ült a kispadon – a kaposváriak elég simán megnyerték 3:0-ra, s így ők zártak az Extraliga alapszakaszának negyedik helyén, a MAFC pedig maradt az ötödik. A két csapat éppen egymás ellen folytatja majd a rájátszásban is a négy közé kerülésért pénteken Kaposváron, vasárnap pedig a Folyondár utcában.

 

A múlt szombati, Gödöllő elleni bajnoki mérkőzést követően a női NB I-es Palota vezetése felfüggesztette Neizer Zoltánt a vezetőedzői posztjáról. Történt ugyanis, hogy a trénert előbb a találkozó második játszmájának végén, majd a harmadik játszmában is kiállította a játékvezető, túlzottan vehemens reklamálása miatt.

A klub vezetése az edző szakmai munkájával meg volt elégedve, ám a mérkőzésen mutatott, a klubhoz méltatlan viselkedése mellett nem mehettek el szó nélkül, ezért függesztették fel állásából Neizer Zoltánt, akinek helyét további intézkedésig az eddigi másodedző, Valasik Marietta vette át.

 

Amint arról honlapunkon is beszámoltunk, azok után, hogy a néhány éve szebb napokat is látott Gödöllői RC nem jutott be a női Extraliga-kvalifikációjába, Grózer György lemondott vezetőedzői posztjáról. Utódjának a bajnokság hátralévő hat fordulójára a klubvezetés Szabados Istvánt, a GRC utánpótlás vezetőedzőjét kérte fel, akinek irányításával azóta háromból három mérkőzést is megnyertek a gödöllőiek, s a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül már biztosan a 11. helyen végeznek.