Kupakörkép: Gergye Roland döntőt játszhat a CEV-kupában

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Ami nem sikerült a Békéscsabának, az összejött Gergye Rolandnak, miután csapata, a török Galatasaray bejutott a férfi röplabda CEV-kupa döntőjébe

 

Az első mérkőzésen az orosz Kuzbassz Kemerevo hazai pályán 3:1-re győzött, így az már akkor biztos volt, hogy a török csapat legfeljebb aranyjátszmában juthat a fináléba. Mivel azonban az elődöntő keddi visszavágóján, Isztambulban a Galatasaray győzött 3:1-re, így következett az aranyszett, amelyet 15:10-re nyert meg a hazai csapat.

A magyar válogatott ütőjátékosa kezdőként lépett pályára a mérkőzésen, de csak egy pontot szerzett és a második játszmától már nem kapott lehetőséget.

A fináléban a Galatasaray az olasz Itas Trentinóval találkozik. A mérkőzéseket március 19-én és 26-án vívják, a visszavágót Isztambulban rendezik.

 

Arról már korábban hírt adtunk, hogy Sándor Renáta csapata, az Allianz MTV Stuttgart bejutott a legjobb nyolc közé a női Bajnokok Ligájában. Azóta viszont az is kiderült, hogy a negyedöntőben az ellenfelük az olasz Igor Gorgonzola Novara lesz. Az első mérkőzést március 12-én játsszák Stuttgartban, míg a visszavágóra március 21-én kerül sor Olaszországban.