Kupakörkép: Sándor Renáta negyeddöntős a BL-ben

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Swietelsky-Békéscsaba mellett mind a négy versenyben lévő légiósunk csapata is pályára lépett az európai klubkupák hétközi fordulójában. Ezúttal ráadásul hárman pályára is léptek csapatuk aktuális mérkőzésén.

 

A női Bajnokok Ligájában érintett három magyar játékos közül a legjobban Sándor Renátáé szerepelt. Az Allianz MTV Stuttgart a bolgár Marica Plovdiv otthonában nyert 3:1-re, s ez azt jelentette, hogy a német csapat négy győzelemmel és két vereséggel (csak az éllovas VakifBank Isztambultól kaptak ki) a csoport második helyén végeztek. Az öt csoport másodikja közül három továbbjut a nyolcba, a stuttgartiak a második helyen végeztek ebben az összevetésben, így ők is várhatják a negyeddöntő pénteki sorsolását.

Az számunkra pedig külön öröm, hogy Sándor Reni csereként már az első játszmában pályára lépett, a második szettől kezdve pedig végig a kezdőcsapatban maradt, s öt pontig jutott a találkozón (egy blokkja és négy támadása ért pontot).

A másik német csapat is győzött a női BL csoportkörének zárófordulójában. A Palmberg Schwerin ráadásul nem is akárki, hanem a csoportgyőztes olasz Savio Del Bene Scandicci ellen nyert 3:1-re. Az más kérdés, hogy sajnos ez is csak a csoport harmadik helyéhez volt elég – Szakmáry Gréta csapatának az volt a pechje, hogy két olasz csapattal is egy négyesbe került.

Az viszont mindenképpen örömteli hír, hogy a győztes gárda kezdőcsapatának végig tagja volt a magyar légiós, aki összesen 10 pontig jutott a találkozón (egy ász, hét támadás és két blokk volt a mérlege). Gréti igazán eredményes napokat tudhat maga mögött, hiszen vasárnap csapata megnyerte a Német Kupát is.

A harmadik magyar érdekeltségű csapat, a francia Cannes a csoportgyőztes olasz Igor Gorgonzola Novarához látogatott, s szenvedett 3:0-s vereséget, így a harmadik helyen zárt a négyesben. Pallag Ágnes sajnos nem kapott lehetőséget a találkozón.

A legjobb nyolc közé egyébként a Stuttgarton kívül három-három török és olasz csapat, valamint az orosz Dinamo Moszkva jutott még be. A férfiaknál amúgy három orosz csapat mellett két-két olasz és lengyel, valamint egy francia alkotja a negyeddöntő mezőnyét, amelyek első mérkőzéseit március 12-14. között játsszák le, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

És ha már a férfiaknál tartunk, itt egyetlen magyar játékos érdekelt még a kupákban, mégpedig Gergye Roland, akinek csapata, a török Galatasaray, a békéscsabaiakhoz hasonlóan a CEV-kupa elődöntőjében lépett pályára. Az isztambuli csapat az orosz Kuzbassz Kemerovóhoz látogatott és szenvedett 3:1-es vereséget, ami azt jelenti, hogy a március 5-i visszavágón legjobb esetben is csak aranyjátszmában juthatnak tovább. A magyar légiós a kezdőcsapatban kapott helyet, aztán a harmadik játszmában csereként állt vissza, a negyedikben pedig ismét kezdő volt. Ezúttal négy pontot szerzett (három támadás, egy blokk).