Férfi Extraliga: a Fino ellen is háromjátszmás Pénzügyőr-siker

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Két mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi Extraligában. A rangadón az éllovas Pénzügyőr három játszmában nyert a Kaposvár ellen, míg a Kazincbarcika hasonlóan magabiztos sikert aratott a DEAC-cal szemben.

 

FÉRFI EXTRALIGA:

LV Sport Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár SE 3:0 (26, 23, 21)

Kőér utca, 200 néző. V.: Adler, Tillmann.

Pénzügyőr: Rása 9, Magyar B. 1, Kiss D. 5, Flachner D. 7, Kovács Z. 25, Vityuk 12. Csere: Bán (liberó), Szalai 5. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Fino: Bozóki 10, Nagy J. 6, Nagy P. 11, Horváth K. 4, Kalmár 4, Keen 3. Csere: Pápai (liberó), Kulcsár, Bögöly, Szabó Bence. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 16:14, 21:20. II. játszma: 5:8, 12:16, 21:20. III. játszma: 8:5, 16:11, 21:15.

A kaposváriak nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe, és az első játszmában szinte végig szorosan alakult az eredmény. A hajrában hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy ponttal, és végül a hazaiak kerekedtek felül 28:26 arányban. A térfélcsere után sem unatkoztak a nézők: a Fino itt is jól tartotta magát, de csak 23 pontig jutott. A harmadik játékrészben már a Magyar Kupa-ezüstérmes Jókay-legénység irányított, és végül elkönyvelhette a győzelmet. Az éllovas Pénzügyőr ötödik mérkőzését is három szettben nyerte meg a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában, és magabiztosan áll az első helyen a címvédő VRCK előtt.

Jókay Zoltán: – Nem volt magas színvonalú mérkőzés, de izgalmasan alakult. Igyekeztünk kézben tartani az irányítást; örülök, hogy nekünk sikerült felülkerekedni a végén.

Demeter György: – Az első és a második játszmát szépen kezdtük. Az első szett végjátékában a Pénzügyőr némi szerencsével fordított, a második játszmában pedig az ukrán Vityuk nyitásaival került olyan előnybe, amit már nem engedett ki a kezéből. A folytatásban futottunk az eredmény után, de szépíteni már nem tudtunk. Gratulálok a Pénzügyőrnek! Bízom benne, hogy a folytatásban győzelmi esélyekkel lépünk majd pályára az előttünk álló újabb rangadókon.

 

Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3:0 (19, 9, 4)

Kazincbarcika, 400 néző. V: Mezei, Vári.

VRCK: Toronyai 4, Milev 5, Juhász 7, Gebhardt N. 20, Árva 13, Macko 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás 1. Vezetőedző: Marek Kardos.

DEAC: Szikszai 5, András 3, Tóth 3, Remete 1, Kiss I. 4, Hubicska 2. Csere: Mészáros, Barna (liberók), Bakács, Pallós 1, Csun-Ju 2, Ötvös, Kiss D. Vezetőedző: Fodor Antal.

Banai Máté, Blázsovics Péter és Németh Szabolcs sem volt ott a meccskeretben, míg Marian Vitko, Szabó Dávid és Carlos Páez ugyan bemelegítettek, de egy percet sem játszottak. Gebhardt Norbert viszont végig a pályán volt, és az átló nem is maradt adós a pontokkal, alaposan kivette részét a győzelemből. Habár az első szettben is simán kellett volna nyerniük Toronyai Miklóséknak, kiengedtek a hajrában, így a debreceniek egy híján elérték a 20-at is (25:19). A második játszmára sort cseréltek a vendégek, nem is tudtak ebben az etapban sok értékelhető megmozdulást bemutatni (25:9). Juhász Péter állt a nyitóhelyen, amikor a Vegyész sorra szerezte a pontokat, támadásban még Dudás Tamás is eredményes volt (17:2). A végéig a DEAC még megduplázta a pontjainak a számát, Árva Milánék győzelméhez kétség sem férhetett (25:4).

Marek Kardos: – Ezt inkább nem kommentálnám.

Fodor Antal: – Az első szett rendben volt, a többiben a jóval esélyesebb, bajnoki címre pályázó Kazincbarcika meggyőzően, megérdemelten nyert, még a vártnál simább mérkőzésen is.

(vrck.hu)

 

Az állás: 1. LV Sport Pénzügyőr SE 15 pont/5 mérkőzés, 2. Vegyész RC Kazincbarcika 9/4, 3. Kecskeméti RC 8/5, 4. Fino Kaposvár SE 6/4, 5. MAFC-BME 4/4, 6. DEAC 0/6