Hóröplabda: kilencedik hellyel zárult a moszkvai kaland

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Három mérkőzést játszva a kilencedik helyen fejezte be szereplését a Győri Panna, Kovács Eszter (Penta Gödöllői RC), Lutter Eszter (RÖAK Kaposvár) hármas a moszkvai hóröplabda Európa Tour-versenyen.

 

A mieink a főtáblán a nyolcadik helyen lettek kiemelve, s a román csapat ellen játszották első mérkőzésüket. Az első szett még ráment arra, hogy a mieink megszokják a havat és a hármas játékot, s ezt végül 15:13-ra elvesztették, ezt követően viszont belelendültek, nagyon simán egyenlítettek (15:7), a döntő játszmában pedig mindössze négy pontot engedélyeztek ellenfelüknek.

A csoportdöntőt némi meglepetésre nem az első helyen kiemelt cseh, hanem az őket legyőző, nulla pontos orosz csapat ellen játszották, amely a magyar lányok ellen is nyert (11:15, 7:15). „Az oroszok jobbak voltak, de elmondták, hogy ők már három hete erre készülnek. Nekünk sajnos nem volt lehetőségünk hóban edzeni” – mondta el a találkozó után Lutter Eszter.

A továbbjutás azonban így is megvolt, a nyolc közé kerülésért azonban nem volt szerencséje a mieinknek a sorsolással, mert a török csapattal kerültek össze, amelynek legjobbja a ranglistavezető és idén Eb-ezüstérmes Aleyna Vence volt. Ennek ellenére az első szettet nagyon simán nyerték a mieink (15:8), a második és a harmadik szettet viszont nagyon szoros játszmában elvesztették (14:16, 12:15).

„Nagyon kicsin múlott a harmadik meccs, nagyon sajnáltuk, hogy végül nem sikerült győznünk, pedig a végére már nagyon szépen játszottunk” – értékelte ezt a találkozót Lutter. A mieink így végül ugyanúgy a kilencedik helyen végeztek, csakúgy, mint az Európa-bajnokságon, s fejenként 50 ranglistaponttal gazdagodtak. A lányok a tervek szerint majd az országos bajnokságon és a tavaszi ausztriai versenyeken is indulnak, amennyiben ez nem ütközik a strandröplabda Kontinentális Kupán való felkészüléssel.