Hóröplabda Európa Tour: utazás az ismeretlenbe

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A homokon ötszörös magyar bajnok Lutter Eszter Győri Pannával és Kovács Eszterrel moszkvai hóröplabdaversenyen vesz részt. Teszi mindezt az év legjobbjának járó díjjal a zsebében, hiszen a Magyar Röplabda Szövetség 2018 kiválóságai között őt is díjazta.

 

Az ötszörös magyar bajnok Lutter Eszter (RÖAK Kaposvár) állandó társa, Szombathelyi Szandra helyett Győri Pannával és Kovács Eszterrel (mindkettő Gödöllői RC) indul a pénteken és szombaton zajló moszkvai European Tour-versenyen. Nem elírás a három név, hiszen ettől az idénytől kettő helyett három fővel játsszák a hóröplabda-viadalokat.

„A ljubljanai World Tour-verseny után Szandi kisebb sérülést szenvedett, és úgy döntött, nem vállalja a moszkvai eseményt – jegyezte meg Lutter. – Így Panni régi-új strandröplabdás partnerével, Esztivel hármasban neveztünk. A hó nyilván teljesen más közeg, mint a homok, de én gyermekkorom óta síeltem a szüleimmel, szóval számomra a télhez hozzátartozik a hó és a téli sport is. Imádom ezt az új szakágat! Amit a profi teremröplabdázás úgymond elvett tőlem, azt visszaadja a hóröplabda, mert így télen is tudok sportolni a hóban.”

Lutter Eszter szerint minden, ami hasonlít a strandröplabdára, segít abban, hogy jobbá váljon. Csúszóssága miatt a hó a homokon nem létező helyzeteket idéz elő, amelynek köszönhetően új nézőpontból élhet meg sok szituációt, ez pedig segíti a felkészülést. Lutter a hóröplabdában az előző idényben is egy párt alkotott Győri Pannival, a duó megnyerte az első ízben kiírt országos bajnokságot, a kilencedik helyen zárt az Európa-bajnokságon és negyedikek lettek egy Európa Tour-versenyen, Szlovéniában.

Persze, így hármasban ez most egy teljesen új játék, teljesen új taktikát is kíván, a szettek pedig 15 pontig tartanak, úgyhogy gyakorlatilag ez most egy ugrás lesz az ismeretlenbe a trió számára. Hogy milyen sikerrel? Azt pénteken és remélhetőleg szombaton meglátjuk.

A hármas ezúttal az első fordulóban a román egységgel játszik a főtáblán, pénteken reggel, magyar idő szerint 9 órától.