Öt magyar páros a ljubljanai selejtezőben

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Csütörtökön a selejtezőkkel kezdődik az év utolsó európai strandröplabda World Tour-versenye a szomszédos Szlovénia fővárosában, Ljubljanában, ahol hat magyar páros próbál szerencsét.

 

A regisztráció után elkészült a selejtezők sorsolása. A férfiaknál Hajós Artúr és Benkő Balázs (Strandröplabdázásért SE) a norvég Moen/Mohajer duó ellen kezd, míg Stréli Bence és Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) egy lett párossal (Belerts/Aispurs) játszik majd. A tervek szerint mindkét magyar páros egyszerre játszik majd 13:35-től, s amennyiben mindkettő nyerne, 18:10-től egymás ellen meccselnének majd a főtáblára kerülésért.

A nőknél Czene Adrienn (Gödöllői RC) és Tátrai Nikolett (Strandröplabdázásért SE) az olasz Colombi/Breidenbach páros ellen kezd majd, míg Lutter Liza és Szombathelyi Kitti (RÖAK-Kaposvár) a Rosko/Ovcina horvát kettőssel méri össze erejét. Mindkét párosunk 9 órakor kezd majd. Előbbiek győzelmük esetén egy dán párossal, utóbbiak egy spanyol–belga párharc nyertesével meccselhetnek. Győri Panna és Kovács Eszter (Gödöllői RC) egy lengyel duóval (Legieta/Kaczmarek) játszik majd 10:50-től, s ha nyernek akkor bolgár vagy olasz ellenfél következik a főtáblára kerülésért.

Ahol már ott van a Lutter Eszter/Szombathelyi Szandra kettős (RÖAK-Kaposvár), amely várhatóan a hatodik kiemelt lesz a tornán az ukrán Mahno testvérek visszalépésének köszönhetően. Hogy ők kivel kerülnek egy csoportra, ez majd csütörtök este dől el, a selejtezők lezárulása után.