Megbecsült tagjai vagyunk az európai röplabdás társdalomnak

Archív, Egyéb 2022 előttről

Két napon át Budapestre figyelt az európai röplabdás társadalom. Itt leplezték le a jövő évi női és férfi Európa-bajnokság logóit, illetve megtartották a Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását. A programot az a gála tette teljessé, amelyen az év legjobbait köszöntötték. A történteket a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt összegezte az M1 televíziós csatorna Ma Este című műsorának vendégeként.

„Csodálatos fővárosunk a legszebb arcát mutatta ebben a két napban, verőfényes napsütés volt, impozáns helyszínekre invitáltuk vendégeinket, és rendezőként mindent megtettünk azért, hogy mindenki jól érezze magát Budapesten. Az volt a fő motivációnk, hogy ide jöjjön az európai röplabda krémje, nem csak a CEV vezetői, hanem a topklubok képviselői és a legjobb játékosok is. Ezzel az eseménnyel, azt hiszem, az elmúlt évek munkáját sikerült megkoronázni: már nem csak kopogtatunk, hanem be is léptünk az ajtón. Már számolnak velünk az európai röplabda vezetői, és a jövő évi EB-társrendezés is ennek szól. 2019 augusztusában 15 csoportmérkőzést és két nyolcaddöntőt rendezünk majd a Papp László Sportarénában, természetesen a magyar női válogatott részvételével. Örömmel mondhatom, hogy megbecsült tagjai lettünk az európai röplabdás társadalomnak. Az elmúlt időszakban újra kellett építeni az egész sportdiplomáciánkat, és biztosan jót tenne a sportágnak, ha a jövőben sikerülne komoly pozíciókat szerezni az európai vagy a világszövetségben” – mondta Ludvig Zsolt.

A főtitkár beszélt a magyar férfi és nő válogatott helyzetéről is, és elmondta: jelenleg az építkezés zajlik a férfiaknál. Az MRSZ elnöksége két téve döntött úgy, hogy megadja a lehetőséget az uraknak is, hogy elinduljanak az Európa Ligában. Az eddig látottak azt mutatják: nem járunk rossz úton, a csapat több emlékezetes, kiélezett mérkőzést vívtak az idén. Az Európa-bajnoki selejtezőn már bravúr lenne a továbbjutás a csoportból, de nagyon jót tenne a magyar férfi röplabdának, ha 2001 után újra lenne EB-döntős csapatunk. A hölgyeknél januárban zárul le a kvalifikációs időszak, ezután tartják az EB-csoportok sorsolását Törökországban, és kiderül, kik lesznek a magyarok ellenfelei a budapesti csoportban. A mieink első számú célkitűzése, hogy a nyolcaddöntőbe továbbjusson a csapat, ami egyáltalán nem lehetetlen küldetés – két csapatot kell megelőzni a hatos csoportból. A lányok nagy vágya, hogy ezt követően Törökországban is szerepelhessenek majd, vagyis jussanak tovább a legjobb nyolc közé. A szövetség mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban sikerüljön a felkészülés.

A beszélgetést az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2018-11-03-i-adas/