Nemzetközi ülőröplabda konferencia volt Horvátországban

Archív, Ülőröplabda 2022 előttről

Nagy sikerrel szervezte meg első Stratégiai párbeszéd (Startegic dialogue) elnevezésű eseményét október 19. és 21. között az Európai Ülőröplabda Szövetség (Paravolley Europe) a horvátországi Sveti Martin na Muriban, amin magyar ülőröplabda szakágunk képviseletében Raska Gyula, Szabó Zita és Jerome Dumas is részt vettek.

 

14 ország képviseltette magát körülbelül 30 sportági szakemberrel és sportolóval a kiemelt fontosságú eseményen. Szombaton workshopok keretein belül volt lehetőség a sportág fejlődését, illetve a Paravolley Europe szervezetét fejlesztő kérdésekről beszélni.

A workshopok témái többek közt olyan kérdések merültek fel, mint az ifjúsági játékok, ülő- strandröplabda,  klub és/vagy nemzeti versenyek és  klasszifikáció is.

Vasárnap rendkívüli közgyűlés keretében elfogadták az előző napi workshopok eredményét és meghatározták a teendőket  a verseny rendszer, illetve az érintettek közötti kommunikáció fejlesztése érdekben.

Kiemelkedő jelentőségű volt a találkozó, hiszen korábban soha nem volt ilyen lehetőség az országok képviselőinek tapasztalataikat és problémáikat ilyen körben megvitatni és az itt eldöntött stratégiai irányok évekre meghatározhatják a sportág jövőjét Európában.