Tájékoztató az MRSZ edzői kreditrendszeréről

Archív, Szövetség 2022 előttről

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR RÖPLABDA SZÖVETSÉG 2018/2019. ÉVI KREDITRENDSZERÉRŐL ÉS AZ EDZŐI MŰKÖDÉSI ENGEDÉLYEK KIADÁSÁRÓL, MEGSZERZÉSI LEHETŐSÉGEIRŐL.

 

Ezúton szeretnénk felhívni a tisztelt edző kollégák figyelmét néhány fontos dologra, ami összefügg a kreditrendszerrel, illetve a szezononkénti edzői működési engedélyek kiadásával kapcsolatos szabályozással.

Érvényes edzői működési engedély

A 2018/2019-es bajnoki évadra azok az edzők kaphattak érvényes működési engedélyt valamely kategóriában (A, B, C, D), akik az előző szezonban összegyűjtötték a rájuk vonatkozó kreditpontokat, rendelkeznek a képesítési szabályzatban előírt végzettségek valamelyikével, ÉS részt vettek az éves kötelező továbbképzésen 2018. szeptemberében.

Ideiglenes edzői működési engedély

Azok az edző kollégák, akik kevesebb kredit pontot gyűjtöttek az előírtnál 2018.12.31-ig IDEIGLENES engedélyt kaptak, HA részt vettek a továbbképzésen. Ahhoz, hogy december 31. után is gyakorolhassák az edzői jogokat hivatalos mérkőzésen, össze kell gyűjteniük a hiányzó krediteket, fel kell tölteniük a kreditigazoló lapot a Back Office rendszerébe. Ha összegyűlt a szükséges pont, akkor folyamodhatnak érvényes működési engedélyért az MRSZ-hez.

Azok az edzők, akik nem tudtak részt venni a kötelező továbbképzésen, és ezt ELŐRE jelezték, lehetőséget kaptak, hogy a pót-továbbképzések egyikén (időpontokat lásd a Back Office-on) teljesíthetik kötelezettségüket. Az ilyen esetekben is IDEIGLENES engedélyt kaptak az edző kollégák, és amennyiben feltöltötték a szükséges kreditpontokat a Back Office-ba, megkapják az érvényes engedélyt a továbbképzésen való részvétellel egy időben.

A 2018/2019-es szezonra nem kaphat érvényes működés engedélyt az, aki nem vett részt a kötelező továbbképzésen, vagy előzetes jelzés esetén a pót-továbbképzések valamelyikén, de az edzői nyilvántartásban már szerepel.

Azon edzők, akik a szezon közben iratkoznak be edzői képzésre, és újként regisztrálnak a nyilvántartásba ideiglenes működési engedélyt kaphatnak és onnantól kredit gyűjtési kötelezettségük van.

Az idei szezontól némiképp változott a kreditek megszerzésének lehetősége, illetve módosultak a feltételek is.

Licensz alapú lett a rendszer, így a kiváltott éves működési engedély határozza meg az összegyűjtendő kreditek számát.

  • „A” Működési Engedéllyel rendelkezők részére: 11 pont
  • „B” Működési Engedéllyel rendelkezők részére: 9 pont
  • „C” Működési Engedéllyel rendelkezők részére: 7 pont
  • „D” Működési Engedéllyel rendelkezők részére: 5 pont

Az is változott tavalyhoz képest, hogy bizonyos kategóriákban nem szükséges kreditigazoló űrlapot kitölteni a Back Office-on, mert az előzetes regisztrációval, és a megjelenést igazoló aláírással a rendszer generálja a megfelelő pontokat a jelenlévő edzőknek.

Előzetes regisztráció szükséges az alábbi esetekben:
– hazai edzőképzés
– edzőtábor látogatás
– válogatott mérkőzés látogatás.

Egyéb esetekben igazolás feltöltése szükséges, de ezekről a kreditrendszerrel kapcsolatos tájékoztatóban bővebben informálódhatnak.

Az MRSZ Szakmai Kollégiumának szándéka szerint a 2019/2020. évi szezonban a végleges, megszerzett végzettséggel rendelkező edzőkollégák előzetesen (regisztrációjuk során) eldönthetik azt, hogy függetlenül az esetlegesen magasabb végzettségüktől, alacsonyabb kategóriába kérik az Éves Működési Engedélyüket.

Az alábbi linkre kattintva az MRSZ edzői kreditrendszeréről olvashatnak bővebben:
Kreditrendszer2018_2019

Az MRSZ kredit igazoló lapja:
KREDIT IGAZOLÓ LAP_2018_2019

 

Emellett felhívjuk az edzőkollégák figyelmét, az MRSZ Országos Edzői Továbbképzés, „Vollé2020” Röpsuli Program Továbbképzés következő, kreditpontszerző eseményére, amelyre október 27-én kerül sor a Testnevelési Egyetemen.

Ennek programját az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg.
edzo_tovabbkepzes_1027