Az európai röplabdázás színe-java látogat Budapestre november elején

Archív, Szövetség 2022 előttről

Hétfőn a M1 televízió vendége volt Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, aki arról beszélt, hogy november 1. és 3. között Budapestre látogat majd az Európai Röplabda Konföderáció vezérkara, a legjobb játékosok és a Bajnokok Ligájában résztvevő csapatok képviselői, miután itt tartják a BL-sorsolását és az év legjobbjainak díjátadása.

 

„Már maga a felkérés is komoly elismerése volt annak a munkának, amit az elmúlt években végeztünk, hiszen az európai szövetség vezetői ilyen komoly feladatokat is ránk bíznak már. Amikor Aleksandar Boricic januárban itt volt és Orbán Viktor miniszterelnök úrral is találkozott a jövő évi Európa-bajnokság budapesti társrendezésének jegyében, már akkor jelezte, hogy más feladatokat is szánna nekünk.”

A főtitkár elmondta, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy a pályán kívül, a zöld asztalnál is erősítse a pozícióit az MRSZ.

„Itt lesznek a kontinens legjobb játékosai, illetve a Bajnokok Ligájában résztvevő összes csapat vezetője, valamint az Európai Röplabda Konföderáció vezérkara, és büszkék vagyunk rá, hogy megmutathatjuk nekik Budapestet.”

A hivatalos program november 1-én elkezdődik, mert ekkor mutatják be a 2019-es Európa-bajnokság logóját a Várkert Bazárban, s ezen részt vesznek majd a női és a férfi Eb házigazdáinak képviselői is.

„Ez egy remek alkalom lesz arra, hogy ráirányítsák a figyelmet a jövő évi eseményekre. De természetesen a másnapi sorsolás és az azt követő díjátadó gála is egy nagyon reprezentatív esemény lesz. A sorsolást Budán, a Hotel Hilton különtermében, a gálavacsorát pedig a Várkert Bazárban tartjuk majd, amelyek igazán exkluzív helyszínt biztosítanak a rendezvény számára.”

Ludvig Zsolt bízik abban, hogy magyar csapat is érdekelt lesz a BL-sorsoláson, bár azt is hozzátette, hogy a férfiaknál a Vegyész RC Kazincbarcikának, míg a nőknél a Swietelsky BRSE-nek is elég nehéz dolga lesz.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg 4:40-től