Már a legjobb nyolc között Hajos és Stréli

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Megnyerte nyolcaddöntőjét Hajós Artúr és Stréli Bence a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, miután 21:19, 13:21, 15:9 arányban legyőzték thaiföldi ellenfelüket, s így már legrosszabb esetben is az ötödik helyen végeznek.

 

Bár a meccs első pontját Narathon Phichakon és Thanan Phanupong szerezték, ezután gyorsan fordítottak a mieink, majd 7:7-ig fej fej mellett haladtak a párosok. A térfélcserét követően aztán sorozatban három pontot szereztek a mieink, s ez az előny kitartott a technikai szünetig. 13:11 után megint jött egy hármas magyar sorozat, s az ötpontos különbséggel már jól gazdálkodtak a fiúk. Igaz, 20:17 után két szettlabdát is hárított az ellenfél, de végül 21:19-re megnyerték az első játszmát a mieink.

Sajnos a folytatásban már nem ment annyira: 2:2 után sorozatban öt thaiföldi pont következett, s innentől kezdve futottak a srácok az eredmény után egy darabig, a végén pedig már „el is engedték” a játszmát (13:21). Viszont remekül kezdték a döntő szettet, előbb két, majd négy ponttal is megléptek. 10:5-nél időt is kértek az ázsiaiak, de ez sem segített rajtuk, állandósult a 4-5 pontos különbség, végül öt mérkőzéslabdája volt a fiúknak, amiből már az elsőt be is ütötték (15:9).

A győzelemnek köszönhetően a mieink bejutottak a legjobb nyolc közé, s legrosszabb esetben is már az ötödikek. A hétfői negyeddöntőben az U19-es világbajnok orosz Veretjuk/Sekunov, illetve a kubai Ayon/Alayo párharc győztesévek találkoznak majd a mieink.