A 9. helyig jutott Hajós és Stréli Siófokon

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Élete első World Tour-versenyén az elismerést érdemlő kilencedik helyen zárt a Hajós Artúr, Stréli Bence páros. a többi magyar duónak viszont nem termett babér a siófoki 1 csillagos eseményen.

 

Szinte tengerparton érezhette magát az ember Siófokon, a Nagystrandon – szél és a Balaton tajtékos hullámai fogadták az 1 csillagos World Tour-verseny szombaton még érdekelve lévő párosait. A férfiaknál négy hazai egységnek szurkolhatott a lelátók közönsége, hiszen az erősebbik nem mezőnyében csak szombaton délelőtt dőlt el, kik jutnak tovább a csoportból.

A magyarok közül végül csak a Hajós Artúr, Stréli Bence kettősnek sikerült ez, ám ők sem nyertek a lengyel páros ellen. Csakhogy mivel pénteken győztek, a vereség dacára a négyes második helyén továbbjutottak. A többiek viszont nem örülhettek hasonló sikernek, a Jánossy Bálint, Takács Gergely kettős horvát, míg a – legjobb hazai páros jogán – negyedikként rangsorolt Benkő Balázs, Oláh Botond egység finn riválistól kapott ki simábban. A Bán Viktor és Rozgonyi Bálint kettősnek sem sikerült a bravúr, de miként már pénteken, ezúttal is megnehezítette ellenfele dolgát, szettet is rabolt a norvég párostól, ám három játszmában alulmaradt.

„Nagyon csalódottak vagyunk, nyerni akartunk” – jegyezte meg Rozgonyi, majd Bán vette át a szó. – „A második játszmában megtaláltuk a játékunkat, a harmadikban viszont buta hibákat követtünk el”.

A nyolc közé jutásért Hajósék a Jánossy Bálint, Takács Gergely kettőst a csoportban búcsúztató horvát Josip Pribanic, Filip Silic párossal csaptak össze. Az októberi ifjúsági olimpiára készülő magyar duó méltó ellenfél volt, ám két játszmában kikapott.

„Egyáltalán nem vagyunk csalódottak, hiszen életünk első World Tour-versenyén meccset nyertünk, továbbjutottunk a csoportból. Három kemény ellenfél ellen jó mérkőzést játszottunk, az ilyenekből lehet rengeteget tanulni. Élveztük az egész eseményt, nagyszerű volt hazai közönség előtt szerepelni” – fogalmazott éretten Hajós Artúr. – „Örülök, hogy mi szerepeltünk a magyarok közül a legjobban, de azt gondolom, hogy maradt még bennünk” – tette hozzá Stréli Bence.

A nőknél már kialakult a döntő párosítása: a Szabó Dorottyáékat legyőző, a múlt heti MEVZA-tornát is megnyerő szlovén Kontik/Jancar, illetve a Tátrai Nikolették ellen nyerő svéd Cavretti/Wahlén duó meccsel majd az aranyéremért, míg a bronzért lengyel–japán párharc lesz. A férfiaknál még az elődöntőknél járunk, ott litván–szerb, francia–német meccseket játszanak a döntőbe kerülésért.

Vasárnap, a férfi elődöntők 10-kor, a bronzmeccsek 13, a döntők pedig 15 órakor kezdődnek.