U18-as Eb Brnoban, felnőtt MEVZA Portorozban

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Bár vasárnap véget ért az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, versenyzőink jelentős része nem vonult máris „téli álomra”, hiszen a jövő héten Siófokon még egy World Tour-torna is vár legjobbjainkra. Erre ideális felkészülési lehetőség a szlovéniai Portorozban rajtoló világranglista-pontszerző MEVZA-torna, amelyen kilenc magyar páros is rajthoz áll. Emellett a héten a csehországi Brnoban az U18-as Európa-bajnokságot rendezik meg.

 

Utóbbi eseményen a vasárnap felnőtt magyar bajnoki címet szerző Stréli Bence képviseli színeinket a férfiaknál, azonban nem megszokott párjával, Hajós Artúrral, mert ő már „kiöregedett” ebből a korosztályból, hanem Sándor Bencével. Nekik egy szlovén, egy angol és egy cseh párossal szemben kell felvenni a harcot a továbbjutásért. A lányoknál Divényi Zita és Réthelyi Zsófia küzd majd meg a homokon ugyancsak a házigazdákkal, illetve egy szlovén és egy ciprusi ellenféllel. A csoportokból az első három jut tovább, az első egyből a legjobb 16 közé.

Ugyancsak csütörtökön kezdődik a szlovéniai Portorozban egy felnőtt MEVZA-torna, amelyen népes küldöttség képviseli színeinket. A férfiaknál a bajnok páros másik fele, Hajós Artúr a tavalyi ob-bronzérmes Jánossy Bálinttal próbál szerencsét, de indul az idei harmadik Benkő Balázs és Oláh Botond, valamint a negyedik Berkes Zoltán és Soós Izsák is.

A nőknél mindkét döntős párosunk ott lesz a 32-es táblán, ráadásul igen előkelő helyen rangsorolva: Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a negyedik, Háfra Dominika és Szabó Dorottya pedig az ötödik kiemeltek. Utóbbiak éppen honfitársaikkal, Faragó Annával és Hajós Alizzal mérkőznek majd elsőként, de ott lesz a mezőnyben Katona Janka és Sákovics Virág, Papp Lujza és Tátrai Nikolett, valamint a bajnoknők testvérei, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti is. Lesz tehát kiknek szurkolni a héten strandröplabdázóink közül.