Mikuláss-„tripla” mellett U14-ben gödöllői és dunaújvárosi arany

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Pénteken volt az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjének legsűrűbb napja, hiszen három éremkollekció is gazdára talált, s emellett már a felnőttek selejtezőit is lejátszották. Az U14-es lányoknál Kristóf Dóra és Ligárt Anna, a fiúknál Matyiák Zsolt és Béres Mátyás, az U18-asoknál pedig Iván Gergő és Mikuláss Marcell szerezte meg az aranyérmet.

 

Fantasztikus izgalmakat tartogatott az U14-es lányok fináléja, mert bár az u16-ban bronzérmes, saját korosztályában pedig idén veretlen gödöllői páros imponáló magabiztossággal nyerte meg csoportját, majd az elődöntőt is, a finálét azonban kicsit túlizgulták, s ezt kihasználva az erre a találkozóra magát alaposan felszívó fő rivális, Kun Stefánia és Zombory Lili remek játékkal 15:12-re megnyerte az első játszmát. A másodikban Kristóf és Ligárt alaposan visszavágtak, 8:0-ig az ellenfél pontot sem csinált, ez végül sima 15:6 lett. A döntő szettben azonban megint a Strandröplabdázásért SE párosa kezdett jobban, s végig vezettek, egészen 14:10-ig. Ekkor Kristóf Dóra szépített, majd Ligárt Anna kezdett nyitni, s óriási izgalmak közepette a gödöllői lányok sorozatban hat pontot szerezve megfordították a találkozót és megnyerték a döntőt. A bronzérem az ugyancsak GRC-s Bútor Anna és az SRSE-s Czeilinger Adrienn nyakába került, akik a bronzmérkőzésen Orosz Henriettet és Tóth Emesét győzték le két játszmában.

A GRC-hez hasonlóan a Dunaferr strandröplabdázói is első ízben ünnepelhettek bajnoki címet utánpótlásban, mégpedig az U14-es fiúk között. Náluk is három játszma kellett az aranyéremhez, ahol az elsőt még Rada Nándor és Tari Bence nyerte, az újvárosi fiúk azonban egy szoros játszma végén egyenlíteni tudtak. A döntő szettet az SRSE párosa kezdte jobban, s vezetett is 4:2-re, azonban ekkor sorozatban 12 pontot szerzett Béres Mátyás és Matyiák Zsolt, s végül izgalommentesen szerezték meg a bajnoki címet. A bronzérmet a Pénzügyőr párosa, Zrupkó Váradi Ádám és Zeitler Mihály nyakába akasztották, akik egy másik dunaújvárosi kettőst, Pász Olivért és Zsolnai Kevint győztek le az éremmeccsen.

A döntő szettes döntők sorából az U18-asoké sem lógott ki. A csütörtökön még az U20-asok között bajnoki címet szerző Mikuláss Marcell, aki ezúttal Iván Gergővel lépett homokra, ezúttal is a fináléig menetelt, s nyerte meg az első szettet nagyon simán 21:12-re. Azonban a Pénzügyőr párosa, Eperjessy Kristóf és Sándor Bence egy nagyon izgalmas játszmában egyenlített 22:20-szal, majd a döntő játszmában is vezetett három ponttal, de az SRSE párosa 10:7-ről fordítva végül megszerezte a bajnoki címet. A bronz is egy pénzügyőrős párosé lett, miután a harmadik helyért Dóczi Norbert és Sárkány Dénes saját klubtársait, Éliás Balázst és Busz Barnabás Mátét győzték le.

Az U18-as aranynak köszönhetően Mikuláss Marcell volt az első, aki duplázni tudott az ob-n, de sokáig nem ünnepelhetett, mert annak lefújása után már a felnőtt országos bajnokság selejtezőjében volt jelenése, ahol nevelőapjával Koch Róberttel indult. Azonban ezt az akadályt is sikerrel vette, így kiharcolták a főtáblára kerülést, a Mike Róbert, Zsembrovszky Dávid párossal egyetemben. Itt végül Bodnár Lajos és Filius István hullott ki, míg a nőknél az előző nap U20-as bronzérmet szerző Vasvári-testvérek, Eszter és Zsófia a döntő játszmát 17:15-re nyerve ütötte el Kende Szilviát és Molnár Laurát a szombati küzdelmektől.

(Fotó: Szőcs Pál/SzPortfotók)

 

U14-ES STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG, LÁNYOK:
1. Kristóf Dóra/Ligárt Anna (Gödöllői RC)
2. Kun Stefánia/Zombory Lili (SRSE)
3. Bútor Anna (Gödöllői RC)/Czeilinger Adrienn (SRSE)
4. Orosz Henriett/Tóth Emese (SRSE)

U14_Lány_Végeredmény

FIÚK:
1. Béres Mátyás/Matyiák Zsolt (Dunaferr SE RA)
2. Rada Nándor/Tari Bence (SRSE)
3. Zeitler Mihály/Zrupkó Váradi Ádám Pénzügyőr SE)
4. Pász Olivér/Zsolnai Kevin (Dunaferr SE RA)

U14_Fiú_Végeredmény

U18 FIÚK:
1. Iván Gergő/Mikuláss Marcell (SRSE)
2. Eperjessy Kristóf/Sándor Bence (Pénzügyőr SE)
3. Dóczi Norbert/Sárkány Dénes (Pénzügyőr SE)
4. Barnabás Máté/Éliás Balázs (Pénzügyőr SE)

U18_Fiú_Végeredmény