Aranyos lett a Mikuláss a Lupa Beachen

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Csütörtökön az U20-as korosztály küzdelmeit rendezték meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjében. A lányoknál Harmat Borbála és Orbán Orsolya, a fiúknál Fülöp Péter és Mikuláss Marcell szerezte meg az aranyérmet.

 

A fiúknál hat páros körmérkőzéses formában döntötte el a bajnoki cím sorsát, akik közül a pénteken az U18-asok között is induló, sőt a felnőtt ob-döntő főtáblájára való kerülésért selejtezőt játszó Mikuláss Marcell, illetve Fülöp Péter veretlenül, mindössze egy szettet veszítve nyerte meg az aranyérmet. A Strandröplabdázásért SE párosa mögött két Pénzügyőrös duó, Czeilinger Bálint és Iványi Máté, illetve Eperjessy Kristóf és Sándor Bence állhatott fel még a dobogóra.

A lányoknál azzal zártuk az előző napi cikket, hogy az U22-es győztes Faragó Anna és Hajós Aliz akár duplázhat is, ám reggelre kiderült, hogy ez mégsem fordulhat elő, ugyanis utóbbi bokasérülése miatt inkább visszalépett ettől a versenytől, rajta kívül pedig további három páros mondta le még a szereplést. A mezőny pedig az első mérkőzések után tovább fogyott, miután Tátrai Nikolett is komolyabb sérülést szenvedett (ami neki is a felnőtt ob-döntőn való szereplésébe került), így pedig már egyértelműen Harmat Borinak és Orbán Orsinak állt a zászló, s a Beach Sport párosa nem is hibázott: sorozatban négy győzelemmel szerezték meg a bajnoki címet, a döntőben imponáló fölénnyel győzve Horváth Flóra és Törköly Kinga ellen.

A bronzérem a Vasvári-testvérek nyakába került, ami nem csak azért volt nagy tett, mert közülük Zsófia hétfőn ünnepelte 14. születésnapját, s Eszter is még csak 17, hanem mert az óriási hőségben, sorozatban négy mérkőzést játszva szerezték meg végül a harmadik helyet a tavalyi U16-os bajnok Petréd Imola és Szabó Zsófia ellen.

Pénteken az U14-es, valamint a fiú U18-as korosztály küzdelmei következnek, valamint a selejtezőkkel megkezdődnek a felnőttek küzdelmei is.

 

U20-AS STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG, LÁNYOK:
1. Harmat Borbála/Orbán Orsolya (Beach Sport)
2. Horváth Flóra/Törköly Kinga (SRSE)
3. Vasvári Eszter/Vasvári Zsófia (SRSE)
4. Petréd Imola/Szabó Zsófia Orsolya (ÓSSC)

U20_Fiú_Végeredmény

FIÚK:
1. Fülöp Péter/Mikuláss Marcell (SRSE)
2. Czeilinger Bálint/Iványi Máté (Pénzügyőr SE)
3. Eperjessy Kristóf/Sándor Bence (Pénzügyőr SE)
4. Balogh Marcell (Pénzügyőr)/Solti Péter (SRSE)

U20_Leány_Végeredmény