Strandröplabda-ob: Hajósék és Benkőék is aranyérmesek U22-ben

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Az U22-es korosztály versenyeivel megkezdődött az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntője. A nőknél Faragó Anna és Hajós Aliz, a férfiaknál Benkő Balázs és Oláh Botond szerezte meg az aranyérmet.

 

A hölgyeknél nem az első két favorit nyerte meg a bajnoki címet, mi több, még csak el sem indulhattak a versenyen. A Császár Norina, Juraszik Patrícia páros esetében, nevezésük ellenére előbbi klubedzője nem engedte őt a versenyre, s ugyanígy járt a felnőttversennyel is (így ott is változás lesz majd), míg a Harmat Borbála, Orbán Orsolya kettősnél utóbbi sportorvosi engedélye járt le egy nappal korábban, így nem engedték rajthoz állni. Végül a tíz nevezőből hét maradt, mert a Lisztes Lili, Sólyom Evelin páros nem jelent meg (ennek pedig várhatóan még súlyos következményei lesznek).

Itt jegyeznénk meg, hogy bár a strandröplabda valóban lazább és szabadabb szakág, mint mondjuk a teremváltozat, azért volnának dolgok, amiket illene komolyan venni, így például a nevezések után, a versenyeken való megjelenés. Hiszen hogyan várjuk el például egy teremedzőtől, hogy komolyan vegye a sportágat, ha maguk az ezt űző versenyzők sem veszik komolyan.

Vissza a versenyhez, így a 20 év alatti párosok előtt nyílt meg a lehetőség a bajnoki cím megszerzésére. Végül a hármas fináléba a Faragó, Hajós duó mellett a dunaújvárosi felnőtt fordulón negyedik Papp Lujza és Tátrai Nikolett, valamint a győri Horváth Dóra és Tóth Laura jutott be. Utólag kiderült, hogy az első találkozó döntött gyakorlatilag a bajnoki címről, amelyet aztán nagy csatában, 2:1-re Hajósék nyertek Horváth és Tóth ellen.

Utóbbiak ráadásul nem is nagyon pihenhettek, mert várt rájuk a következő meccs, ahol azonban bravúros 2:0-s sikert arattak Pappék ellen. Az utolsó meccsen az volt a tét, hogy lesz-e körbeverés, és akkor a győriek nyerik az aranyat, vagy Faragóék két győzelemmel bajnokok lesznek. Végül utóbbiak két játszmában diadalmaskodtak és lettek elsők a Horváth, Tóth és a Papp, Tátrai párosok előtt.

A fiúknál mind a tizenegy páros rendben megjelent, s a három fő favorit rendben el is jutott az elődöntőbe. Ott viszont kisebb meglepetésre Benkő és Oláh legyőzte a dunaújvárosi felnőtt fordulót megnyerő Bán Viktort és Rozgonyi Bálintot, míg a másik ágon az ifjúsági olimpikon Hajós Artúr és Stréli Bence nyert az ugyancsak győri Horváth, Falvay duó ellen.

A bronzérmet már magabiztosan nyerték Bánék, a döntőben azonban az első játszmában Hajósék négy pontos előnyt adtak el, s bukták el a szettet 23:21-re, a másodikban pedig gyakorlatilag végig Benkőék vezettek, s nyerték a bajnoki címet 21:19-re.

A Strandröplabdázásért SE versenyzői így összességében két arannyal, valamint egy-egy ezüst- és bronzéremmel kezdték az ob-t. Folytatás szerdán az U16-osok versenyeivel.

 

U22-ES STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG, NŐK:
1. Faragó Anna/Hajós Aliz (SRSE)
2. Horváth Dóra/Tóth Laura (SZESE)
3. Papp Dóra Lujza/Tátrai Nikolett (SRSE)
4. Vasvári Eszter/Vasvári Zsófia (SRSE)

U22_Leány_Végeredmény

FIÚK:
1. Benkő Balázs/Oláh Botond (SRSE)
2. Hajós Artúr/Stréli Attila Bence (SRSE)
3. Bán Viktor/Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE)
4. Falvay Balázs/Horváth Bálint (SZESE)

U22_Fiú_Végeredmény