Magyar párharc a ljubljanai World Touron

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Péntektől vasárnapig, a szlovéniai Ljubljanában rendeznek egy csillagos strandröplabda World Tour-tornát, amelynek selejtezőjében négy magyar páros is érdekelt.

 

Eredetileg három női párosunk kapott indulási jogot, ám a visszalépéseknek köszönhetően Benkő Balázs és Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) is ott lehet a szlovén fővárosban. Ők 13:20-kor játszanak majd egy kanadai duó ellen, továbbjutásuk esetén pedig 16:40-től egy szerb-horvát párharc győztesével találkoznak majd a főtáblára kerülésért.

A nőknél biztosan lesz egy továbbjutó, a sors ugyanis úgy hozta, hogy a Háfra Dominika, Szabó Dorottya (ÓSSC) és a Dénesi Brigitta, Győri Panni (Gödöllői RC) párosok éppen egymás ellen meccselnek majd 11:40-től. A két páros a dunaújvárosi ob-fordulón is megmérkőzött egymással: a négy közé jutásért Dénesiék, a döntőben viszont Háfráék győztek. Amelyiknek most összejön a siker, az 15:50-től egy horvát-cseh meccs győztesével találkozik.

A múlt heti, samsuni World Tour-tornán bravúros ötödik helyet elérő Lutter Eszter (Gödöllői RC) és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) egy amerikai páros ellen kezd majd 10:50-től, s ha sikerül túljutni rajtuk, akkor egy dél-afrikai, vagy egy szlovén csapat lesz majd az ellenfelük a főtáblára kerülésért.

A ljubljanai torna 1-es és 2-es pályájának találkozóit – köztük a magyar lányok meccseit – a laola1.tv-n tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Közben elkészült a tábla kiemelése az augusztus 23-26-i siófoki tornára is. Ahogyan azt korábbi cikkünkben is jeleztük, a férfiaknál és a nőknél is négy-négy páros biztosan a főtáblán kezd, de bekerült a selejtezőbe egy kilencedik magyar kettős, Harmat Borbála és Kovács Eszter is, emellett pedig a maradék négy magyar páros is reménykedhet még, hogy visszalépések esetén lehetőséghez jut.

Lezárult a nevezés az augusztus 16-18-i portorozi MEVZA-tornára is, ahol a 32-es táblán a MEVZA-tagországoknak garantált három helyük van. Nos itt a hölgyeknél hat magyar duó is nevezett, de mivel összességében csak 29 jelentkező volt, így mindegyikük ott lehet a versenyen. A férfiaknál négy magyar páros is jelentkezett, itt azonban 35-en vannak a nevezők, így az Oláh/Benkő és a Hajós/Ghazal kettősök mellett a nulla ranglistaponttal rendelkező Berkes/Soós és Kovács/Pető duóink még izgulhatnak, de remélhetőleg mindkettő belefér majd a mezőnybe.