Remek Eb-főpróba – gödöllőiek verték a GRC-seket

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Vasárnap a négyes döntő mérkőzéseivel zárult az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója. A férfiaknál és a nőknél is folytatódott a meglepetéssorozat.

 

Mindkét nemnél már az elődöntők is bombameglepetésekkel zárultak, mert ugyan az előző két fordulóban is finalista Kiss Dániel és Takács Gergely legyőzte Soós Izsákot és Krekk Zoltánt (akik amúgy megnyerték a reggelre átcsúszott negyeddöntőjüket Filius István és Bodnár Lajos ellen), Ám a legutóbbi, nyíregyházi fordulóban győztes Hajós Artúr és Stréli Bence viszont alulmaradt a tulajdonképpen a jövő heti U22-es Európa-bajnokságra készülő Bán Viktorral és Rozgonyi Bálinttal szemben. És ha már idáig jutottak, Bánék a döntőben sem álltak meg, hanem legyőzték Pénzügyőrős klubtársaikat is, ami igencsak biztató formát árul el róluk a jurmalai Eb előtt. A bronzéremmel Hajósék vigasztalódtak egy háromjátszmás mérkőzésen.

A nőknél szombaton váratlan vereséget szenvedett Háfra Dominika és Szabó Dorottya, azonban vasárnap még váratlanabb sikert arattak az eddig idén idehaza veretlen Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra ellenében, s aztán a fináléban visszavágtak Dénesi Brigittának és Győri Panninak is az előző napi zakóért. Érdekesség, hogy a két aranyérmes ugyan az ÓSSC színeiben versenyez, de mindketten gödöllői lakosok, sőt a Pest megyei város klubjának nevelései (Szabó a tavalyi idényben még az ő színeikben szerzett ezüstérmet a döntőben), de most éppen két GRC-s érintettségű párost legyőzve szerezték meg a dunaújvárosi aranyérmet. Lutterék aztán a kisdöntőben már nem hibáztak a szombati meglepetéspáros, az U20-as korosztályú Papp Lujza és Tátrai Nikolett ellenében, akik ugyan az elődöntőben csak egy hajszálnyira voltak a még nagyobb sikertől, de végül meg kellett elégedniük a negyedik hellyel, ami így is eddigi legjobb felnőtt ob-eredményük.

 

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, 3. forduló, Dunaújváros
Elődöntő, nők:

Lutter E./Szombathelyi Sz. – Háfra/Szabó D. 0:2
Dénesi/Győri – Papp/Tátrai 2:1
Férfiak:
Hajós/Stréli – Bán/Rozgonyi 0:2
Kiss D./Takács – Krekk/Soós 2:0
Női döntő:
Dénesi/Győri – Háfra/Szabó D. 0:2
Férfi döntő:
Kiss D./Takács – Bán/Rozgonyi 0:2
Női bronzmérkőzés:
Lutter E./Szombathelyi Sz. – Papp/Tátrai 2:0
Férfi bronzmérkőzés:
Krekk/Soós – Hajós/Stréli 1:2

Férfi-végeredmény

Női-végeredmény

A felnőtt ob-forduló mellett fiú U14-es és U18-as fordulót is rendeztek a helyszínen. A kisebbeknél a Strandröplabdázásért SE párosa, Veress Ákos és Neimier Lukas diadalmaskodott két helyi duó, Matyiák Zsolt és Béres Mátyás, illetve Jakab Roland és Sipos Erik előtt. Az idősebbeknél a Pénzügyőrösök taroltak: Eperjessy Kristóf és Sándor Bence győzött, megelőzve Suba Róbertet és Sándor Bernátot, illetve Sárkány Dénest és Dóczi Norbertet.

U14_végeredmény

U18_végeredmény