Viharos mérkőzések a főtáblán, Dunaújvárosban

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Szombaton a főtábla mérkőzéseivel folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója. A program eléggé az estébe tolódott, miután délután egy vihar miatt egy órára félbe kellett szakítani a mérkőzéseket.

 

A nőknél a pénteki selejtező meglepetéspárosai nem tudták folytatni jó szereplésüket, mindegyik búcsúzott már a vigaszág első találkozóján. A helyüket azonban egy másik utánpótlás páros, a kínai U19-es világbajnokságot is megjáró Tátrai Nikolett, illetve Papp Lujza vette át, akik ugyan a második fordulóban kikaptak Dénesi Brigittától és Győri Pannitól, de ezt követően a vigaszágon sorra vették az akadályokat, s a végén még Dégi Barbarát és Kovács Esztert is búcsúztatták a négy közé kerülésért.

Ott majd megint Dénesiék lesznek az ellenfelük, akiknek óriási csatában (a döntő szettben 18:16) sikerült nyerni a nyíregyházi ezüstérmes Háfra Dominika és Szabó Dorottya ellen. Azonban utóbbiak is beküzdötték magukat az elődöntőbe a vigaszágon, éppen a nyíregyházi bronzos Katona Jankát és Sákovics Virágot legyőzve. Rájuk viszont a fináléba kerülésért az idén itthon eddig verhetetlen Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra vár, akik a legutóbbi forduló fináléjában nyertek ellenük elég magabiztosan.

A férfiaknál a nyíregyházi győző, azóta az ifjúsági vb-n kilencedik helyet szerző Hajós Artúr és Stréli Bence volt megállíthatatlan, s ők jutottak először a négy köze. A másik ágon a három héttel korábbi ezüstérmes Kiss Dániel és Takács Gergely kvalifikálta magát a négy közé, azonban a kettő között elég hosszú idő telt el, miután közben óriási vihar támadt, és miután villámlott is, többször is félbe kellett szakítani a találkozókat. Végül Takácséknak így sikerült legyőzni Benkő Balázst és Oláh Botondot, akik aztán a vigaszágon az U22-es Európa-bajnokságra készülő Bán Viktortól és Rozgonyi Bálinttól is vereséget szenvedtek. Ekkora azonban már besötétedett, s Gyulai Géza versenyigazgató úgy döntött, hogy a másik vigaszági elődöntőt a nyíregyházi negyedik Krekk Zoltán és Soós Izsák, illetve Bodnár Lajos és Filius István között csak vasárnap reggel játsszák majd le.

Így tehát még kilenc páros van versenyben a két Volkswagen Polóért amelyet a forduló férfi és női győztesei kapnak meg használatra az augusztus 11-12-i Lupa-szigeti döntőig. Hogy végül melyik két páros lesz a szerencsés győztes, azt délelőtt 11 órától az M4 Sport televízióban, élőben is nyomon követhetik.

Szombati_eredmények

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, Dunaújváros
A vasárnapi program, vigaszág, férfiak:

08:00 Krekk (Strandröplabdázásért SE)/Soós (Gödöllői RC) – Bodnár/Filius (Békéscsabai SZSE)
Elődöntő, nők:
09:00 Lutter E. (Gödöllői RC)/Szombathelyi Sz. (RÖAK Kaposvár) – Háfra/Szabó D. (ÓSSC)
09:00 Dénesi/Győri (Gödöllői RC) – Papp/Tátrai (Strandröplabdázásért SE)
Férfiak:
09:00 Hajós/Stréli (Strandröplabdázásért SE) – Bán/Rozgonyi (Pénzügyőr SE)
09:00 Kiss D./Takács (Pénzügyőr) – Krekk/Soós, Bodnár/Filius győztese
11:00 Női döntő
12:00 Férfi döntő
13:00 Női bronzmérkőzés
14:00 Férfi bronzmérkőzés