Strandröplabda-ob: bombameglepetések a selejtezőben, Dunaújvárosban

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Pénteken a selejtezőkkel megkezdődött az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója. A hölgyeknél alaposan borult a papírforma, hiszen az előzetesen a főtáblára kerülésre esélyesnek tartott négy páros közül mindössze egy tudta kiharcolni a továbbjutást, a második három helyet még utánpótláskorú versenyzők foglalták el.

 

Közülük a legfiatalabb az a Vasvári Zsófia, aki még csak két hét múlva ünnepli majd a 14. születésnapját, de három évvel idősebb nővérével, Eszterrel így is sikeresen vívta meg a Dénesi Dalma és Ördög Rita elleni találkozót. De a tavalyi U16-os bajnok Petréd Imola és Szabó Zsófia is bravúrosan teljesített, miután a feljutásért a döntő játszmában legyőzték Gubicza Laurát és Szabó Adriennt. Hozzájuk képest már rutinos öreg rókának számít Földi Vivien és Szerényi Gréta, de idén még ők is elindulhatnak az U22-es bajnokság döntőjében, ők Antal Anettet és Witz Viktóriát tréfálták meg, akik azonban előtte Juraszik Patríciát és Lakatos Diánát búcsúztatták. A papírformát egyedül a Tatán is a selejtezőből negyedik helyig jutó Survivor-hős, Czene Adrienn és párja, Császár Norina igazolták, akik játszmavesztés nélkül nyerték meg mindkét találkozójukat.

A férfiaknál azért nem volt ekkora „káosz”: ott a nyíregyházi versenyen is a főtáblára jutó Koch Róbert és Mikulás Marcell, illetve Kecskeméti Péter és Rása Alex jutott tovább egyenes ágon, míg a vigaszágon ismét ott lesz a másik veterán Rácz László, ezúttal Jánossy Bálinttal, illetve az a Bene Róbert és Gönczi Imre, akik még a selejtezőbe kerülésért is játszottak egy selejtezőt. Feljutásuk azonban kevésbé meglepő, inkább annak köszönhető, hogy tavaly nem versenyeztek, így ranglistapontjuk sem volt. Így tehát ők is versenyben vannak még azért a Volkswagen Polóért, amit a verseny győztesei kapnak majd használatra a vasárnapi finálé után, amelyet az M4 Sport televízió is élőben közvetít, míg a további küzdelmeket az m4sport.hu-n követhetik az érdeklődők.

(Fotó: Szőcs Pál/SzPortfotók)

 

A főtáblára jutott párosok, nők:
Czene Adrienn (Gödöllői RC), Császár Norina (UTE)
Földi Vivien, Szerényi Gréta (UTE)
Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya (ÓSSC)
Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (Strandröplabdázásért SE)

Férfiak:
Kecskeméti Péter, Rása Alex (Pénzügyőr SE)
Koch Robert, Mikuláss Marcell (Strandröplabdázásért SE)
Jánossy Bálint (Pénzügyőr SE), Rácz László (Strandsport SE)
Bene Róbert, Gönczi Imre

Selejtezo_Noi-Eredmenyek

Selejtezo_Ferfi-Tabla

Szombat-Palyabeosztas-uj