Dunaújvárosban is odateszi magát Rácz László

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Rácz László néhány hete megmutatta, mire képes ötven felett az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon, s Dunaújvárosban ismét a legjobbak között végezne.

 

Három héttel ezelőtt Rácz László szolgáltatta az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával zajló strandröplabda-bajnokság egyik legnagyobb meglepetését. Ötven felett is az ötödik helyig jutott, ráadásul úgy, hogy párjával, Lukács Róberttel a selejtezőből indult, és többször is döntő szettben nyerte meg a meccseket. Persze a rutinos róka el is fáradt, a második nap végén megjegyezte, mennyire jól esik ülni, de amíg a pályán volt, sem a sok lejátszott meccs, sem a kora nem látszott meg rajta egy pillanatra sem. Trükkösen persze a bemelegítés helyett inkább a taktikát beszélte át, mondván, majd bemelegszik a meccs alatt…

Rácz parádéja bizonyos szempontból nem meglepő, teremben magyar bajnok és válogatott volt, míg a strandon is nyert négy bajnoki címet. Mint mondja, már csak azért is megfelelő kondícióban van, mert strandröplabdaedzőként többször is beáll a tréningeken a játékosaihoz, Háfra Dominikához és Szabó Dorkához. Ráadásul nincs elhízva, mert figyel a súlyára és naponta biciklizik. „Azért a második nap végén már nem éreztem semmit, csak ütöttem és futottam.”

Noha Rácz az elmúlt három évben nem játszott jelentősebb versenyen, a jól sikerült nyíregyházi torna után kedvet kapott a folytatáshoz. Ezúttal azonban nem az egyébként Svájcban élő és dolgozó Lukács Róbert oldalán szerepel, hanem Jánossy Bálinttal. Jánossy a legutóbbi két fordulón Bán Viktorral nevezett, viszont Bán tavalyi társával, Rozgonyi Bálinttal U22-es Európa-bajnokságra készül, amelynek a dunaújvárosi ob-forduló lesz a főpróbája. Rácz így összeállt Jánossyval, s részben a hatalmas, 29 kettőst felvonultató mezőny miatt ismét a selejtezőből indul. De, mint múltkor láttuk, ez nem biztos, hogy akadályt jelent.

„Szerdán már edzettünk közösen, és egész jól sikerült – jegyezte meg Rácz László. – A sorsolás nagyon nehéz, de mert szerény soha nem voltam, azt mondom, nem fognak minket szeretni a pályán.”

Óriási csatákra számíthatunk városunkban, hiszen ez az utolsó alkalom, hogy a férfi- és női párosok biztosítsák a helyüket az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával zajló ob augusztusi Lupa-tavi döntőjében, így az ingyenesen látogatható eseményre érkező nézők biztosan nem fognak unatkozni. A selejtezők pénteken 10 órakor, a főtábla mérkőzései szombaton 9 órakor kezdődnek.