U19-es strandröplabda-vb: Ide nekünk az osztrákokat és az oroszokat is!

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Amint arról korábban is beszámoltunk, sikerült kiharcolnia a csoportból való továbbjutást Hajós Artúrnak és Stréli Bencének a kínai Nancsingban zajló U19-es strandröplabda világbajnokságon.

 

A sporttörténeti siker után a főszereplők nyilatkoztak is honlapunknak.

„A kvalifikációs mérkőzésekre sikerült felpörögnünk, szükségünk is volt rá, hiszen egy nap három mérkőzést kellett nyernünk, és az itteni klíma nem segítette a teljesítményünket – mondta el az eddigi szereplésükkel kapcsolatban Hajós Artúr. – A csoportban jónak mondható, általunk ismert ellenfeleket kaptunk, azonban az első két mérkőzésen az előző nap küzdelmei miatt rendkívül kimerültek voltunk, szétesett a játékunk és nem tudtunk koncentrálni. A mai harmadik mérkőzésre azonban sikerült felkészülnünk angol ellenfelükből, videós elemzés segítségével is, így tudtuk mire számíthatunk. Koncentráltan léptünk pályára, aminek köszönhetően két szettben győztük le a csoport másik két szereplője ellen nyerő, eddig veretlen angol válogatottat.”

A 16 közé kerülésért pénteken, magyar idő szerint 3:45-től az osztrák Laurenz Leitner és Theo Reiter lesz a mieink ellenfele. Ha ezt is sikerrel veszik, akkor 10:30-tól az orosz Guszev Susztrov párossal találkoznak a 8 közé jutásért.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végre azt a formát hoznunk, amit magunktól elvártunk, és örülök, hogy koncentrált játékkal sikerült győznünk és továbbjutnunk a legjobb 24 közé. A holnapi napon az osztrák válogatottal kezdünk, akiket ismerünk és már többször is sikerült győzni ellenük. Bízunk benne, hogy tartani tudjuk az eddigi formánkat, és a nyolcaddöntőbe is be tudunk jutni, ahol az orosz válogatottnak is megmutathatjuk oroszlánkörmeinket” – mondta el az esélyekkel kapcsolatban Stréli Bence.

„A srácokon már korán reggel látszott, hogy magas hőfokon égnek és szeretnék bizonyitani, hogy az előző napi két kisiklás csak a fáradtság számlájára volt írható. Az első ponttól kezdve maximális elszántsággal, minden pontért küzdve sikerült megvalósítani az eltervezett taktikát, így teljesen megérdemelten győzték le a jó erőkből álló angol párost és jutottak a következő körbe” – értékelte a csütörtöki találkozót a kétszeres strandröplabdabajnok Nacsa Gábor, aki most edzőként kísérte el a csapatot.