Nehéz csoportban a mieink a kínai U19-es világbajnokságon

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A mieink bravúros keddi selejtezős teljesítménye után megtartották a csoportok sorsolását a Nancsingban zajló U19-es világbajnokságon. Sok minden elmondható, csak az nem, hogy a mieink Fortuna kezét szorongatták volna. Párosaink azóta már lejátszották az első csoportmérkőzéseiket is.

 

Szó se róla, lehettek volna szerencsésebbek is a mieink, főleg Hajós Artúr és Stréli Bence, hiszen miután a selejtezőben legyőzték a második számú amerikai párost, a csoportban megkapták az elsőt is, meg azt a brit testvérpárt, amely az egy hónappal ezelőtti ifjúsági olimpiai selejtezőben kétszer is legyőzte őket.

Harmadik ellenfelük egy svájci duó volt, akik ellen szerda reggel le is játszották első csoportmeccsüket és két szoros játszmában sajnos ki is kaptak tőlük (18, 18). Később az amerikaiak ellen is homokra léptek, velük egy szoros és egy simább szettre futotta (18, 14). A továbbjutásról döntő, Bello-testvérek elleni mérkőzést 5 órától játsszák majd.

A lányok a házigazdák egyik párosa ellen kezdtek, s sajnos nekik sem sikerült győzniük (16, 13), de a másik két ellenfél talán egy fokkal könnyebb lesz azért, hiszen egy argentin és egy kazah duó lesz majd a mieink riválisa. Előbbiek ellen magyar idő szerint éjjel 2:45-kor, utóbbiakkal pedig 12 órakor játszik majd Orbán Orsi és Tátrai Niki.