Strandröplabda-ob: Szombathelyi mesterhármas Nyíregyházán

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Vasárnap a helyosztókat rendezték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság 2. fordulójában, Nyíregyházán. A nőknél a tatai győztes Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra diadalmaskodott, míg a férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence lett az aranyérmes.

 

Nem akart kisütni a nap a strandröplabda-ob második fordulójának harmadik napján sem, így a játékosok kissé dideregve kezdték az elődöntőket. A meccsek elég egyértelmű eredményeket hoztak, a nőknél az ellenfelek pontátlaga a 12-t sem érte el, a férfiaknál is a legszorosabb meccset a tatai győztes Kis Dániel és Takács Gergely játszotta Bán Viktor és Jánossy Bálint ellenében, de még ott is hárommal és hattal nyertek előbbiek. Előbbiek mellett az életük első felnőtt fináléjára készülő Hajós Artúr és Stréli Bence, a hölgyeknél pedig Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra mellett Háfra Dominika és Szabó Dorottya került még a döntőbe.

A bronzmeccsek során a hölgyeknél Katona Janka és Sákovics Virág diadalmaskodott két játszmában a tatai harmadik Kiss Viktória és Oláh Vivien ellen, így első ízben állhattak egy ob-forduló dobogójára. A férfiaknál Krekk Zoltán és a tatai ezüstérmes Soós Izsák szerzett vezetést, de Bán Viktor és Jánossy Bálint fordított, így végül az övéké lett a bronz.

A női fináléban aztán a Tatán is aranyérmet szerző Lutter és Szombathelyi ezúttal sem ismert kegyelmet, az első szettben mindössze 11, a másodikban is 15 pontot engedélyezve ellenfelüknek, így Nyíregyházán is ők állhattak a dobogó tetejére. Szombathelyi ezzel ráadásul mesterhármast ért el, hiszen tavaly Vacsi Evelinnel (éppen Lutter és akkori párja, Lakatos Enikő ellen), két éve pedig Molcsányi Ritával (akkor meg Szabó Dorottyát és Tóth Esztert győzték le) diadalmaskodott ugyanezen a helyszínen.

A férfiaknál elég komoly csata alakult ki: bár Takácsék meg tudtak lépni az első játszmában öt ponttal is, a fiatalok vissza tudtak zárkózni egy pontra, de a fordítás végül nem ment. A második játszmát viszont ők kezdték remekül, s 10:3 után pedig tartani tudták a különbséget, és kiegyenlítettek. Még az sem zavarta őket – és a több száz fős nézősereget sem –, hogy közben hatalmas zápor zúdult le a városközpontra. A döntő játszmában 7:7-ig fej fej mellett haladt a két páros, ekkor azonban sorozatban három pontot szereztek a fiatalok, és ez az előny elég volt a győzelmükhöz, így első felnőtt fináléjukat mindjárt aranyéremmel zárták (a tatai forduló alatt a badeni ifjúsági olimpia selejtezőjén vettek részt).

 

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság 2. forduló, Nyíregyháza
Női elődöntő:
Lutter (Gödöllői RC), Szombathelyi (Nyíregyháza) – Kiss, Oláh (Gödöllői RC) 2:0 (13, 10); Háfra, Szabó (ÓSSC) – Katona, Sákovics (MAFC) 2:0 (12, 12)
Férfi elődöntő: Hajós, Stréli (Strandröplabdázásért SE) – Krekk (Strandröplabdázásért SE), Soós (Gödöllői RC) 2:0 (15, 15); Kiss, Takács (Pénzügyőr SE) – Bán, Jánossy (Pénzügyőr SE) 2:0 (18, 15)
Női bronzmérkőzés: Kiss, Oláh (Gödöllői RC) – Katona, Sákovics (MAFC) 0:2 (–16, –19)
Férfi bronzmérkőzés: Krekk (Strandröplabdázásért SE), Soós (Gödöllői RC) – Bán, Jánossy (Pénzügyőr SE) 1:2 (19, –17, –12)
Női döntő: Lutter (Gödöllői RC), Szombathelyi (Nyíregyháza) – Háfra, Szabó (ÓSSC) 2:0 (11, 15)
Férfi döntő: Hajós, Stréli (Strandröplabdázásért SE) – Kiss, Takács (Pénzügyőr SE) 2:1 (–19, 12, 11)

 

Az U18-as leány ob-fordulón Divényi Zita és Réthelyi Zsófia (Kispest SE) diadalmaskodott a Vasvári testvérek, Eszter és Zsófia, valamint Horváth Flóra és Törköly Kinga (mindkettő Strandröplabdázásért SE) előtt.

U18_Leany_vegeredemeny