Elszalasztott lehetőség a fiúknál Anapában

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Megkezdődött Anapában az U20-as strandröplabda Európa-bajnokság, ahol Harmat Borbála és Orbán Orsolya, valamint Benkő Balázs és Oláh Botond révén két magyar páros révén is érdekeltek vagyunk.

 

Csütörtökön megkezdődtek a csoportküzdelmek, s a 34 fokban, magas páratartalom mellett nem volt könnyű feladata a mieinknek. A fiúk a második kiemelt svájci páros ellen kezdtek, akik talán nem is a legerősebbek a csoportban.

„Sajnos egy nyerhető mérkőzést buktunk el – értékelte a találkozót Gubik János, aki edzőként kísérte el a mieinket. – Az első szett közepéig a svájciak vezettek aztán átvettük az irányítást, és az első szettet meg is nyertük 21:16-ra. Utána viszont érthetetlen módon szétestek a másodikban, sok nyitásrontással, több hibával játszva 14:21 lett. A harmadik elején elléptek a svájciak és ezt tartották is a szett végéig.”

Pénteken a franciák ellen jön a folytatás, akik az angolokat simán verték és a pár egyik tagja Eb-bronzérmes. Az angolokat kellene megverni, hogy legyen esély a továbbjutásra.

 

A lányokra az az osztrák páros várt, akik a csoport legstabilabb csapata.
„Az első szettben 13:13-ig jók voltunk, utána szétesett a nyitásfogadásunk és többet hibáztunk. A második szettben ugyanezt folytatva a feladások sem működtek és rendre kivédekeztek bennünket. Sajnos pont abban estünk szét, amiben az elmúlt időszakban sokat fejlődtünk és ez nagyon megnehezítette az eredményes játékot.”

A lányok pénteken a finnekkel kezdenek, akik szoros meccsen maradtak alul a svédekkel szemben. Mindkét csapat verhető, de csak tökéletes játékkal, azaz a mieinknek a maximumot kell nyújtaniuk a továbbjutáshoz. De hát hol nyújtsák a legjobbat, ha nem éppen egy Európa-bajnokságon?