Elődöntőben a Survivor-hős is Tatán

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Kialakult az elődöntők programja a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai fordulójában. Az esetek felében a papírforma érvényesült, de akadtak azért vaskos meglepetések is.

 

A nőknél az első helyen kiemelt Lutter/Szombathelyi páros három győzelemmel menetelt a négy közé, a másik ágon ez Kiss Viktóriának és Oláh Viviennek kettőből jött össze, miután előbb nagy csatában legyőzték a második kiemelt Dénesi Brigittát és Győri Pannát, míg a harmadik kiemelt Háfra Dominika és Szabó Dorottya sérülés miatt feladta a találkozót. Utóbbit kihasználva, ezzel a nap legnagyobb meglepetését okozva a selejtezőből feljutó Császár Norina és párja, az a Czene Adrienn – aki tavaly az RTL Klub túlélőshowjának, a Survivornak volt az egyik főszereplője – jutott be a négy közé.

Hogy negyedikként a negyedik kiemelt Kovács-ikrek, Dóra és Eszter jutott még a négy közé, az nem volt meglepetés, azonban az már igen, hogy Dórának annyira fájt a jobb válla, hogy gyakorlatilag egész nap csak a „sutábbik” bal kezét tudta használni, s hősiesen küzdve így is beverekedték magukat az elődöntőbe.

A férfiaknál a két éllovas, Benkő Balázs és Oláh Botond, valamint Kiss Dániel és Takács Gergely is veretlenül jutott a négy közé, a negyedik kiemelt Farkas Tamás és Koch Norman viszont már az első fordulóban elvérzett, míg a harmadik Bán Viktor, Jánossy Bálint kettős az utolsó lépcsőfokon bukott el, a mezőny egyetlen felnőtt bajnoka, Soós Izsák, valamint Berkes Zoltán parancsolt megálljt nekik.

A negyedik pozícióért itt is érett a meglepetés, mivel a selejtezőből érkező, és a verseny előtt nulla ranglistaponttal rendelkező, de felnőtt teremválogatott Kecskeméti Péter és Rása Alex kétszer is meccselhetett ezért, de előbb döntő szettben Benkő és Oláh, majd a vigaszágon Pordán Áron és Szabó Gábor parancsolt nekik megálljt.

A program vasárnap 9 órától az elődöntőkkel folytatódik – emellett 5 csillagos leány U16-os versenyt is rendeznek –, míg a döntőket 15 órától az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

 

AZ MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
AZ ELŐDÖNTŐK PROGRAMJA, NŐK:
Lutter (Gödöllői RC), Szombathelyi (Nyíregyháza, 1. kiemelt)–Czene (Gödöllői RC), Császár (UTE, 14.)
Kovács D., Kovács E. (Gödöllői RC, 4.)–Kiss, Oláh (Gödöllői RC, 10.)
FÉRFIAK:
Benkő, Oláh (Strandröplabdázásért SE, 1.)–Berkes (Hajdúnánás), Soós (Gödöllői RC, 5.)
Kiss, Takács (Pénzügyőr, 2.)–Pordán, Szabó (Nyugat-Balaton, 6.)

Férfi főtábla

Női főtábla