Válogatottak, edző és egy „túlélő” is sikerrel vette a tatai selejtezőt

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A selejtezőkkel megkezdődött Tatán az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság selejtezője. A férfiaknál és a nőknél is négy-négy páros harcolta ki a főtáblára kerülést, a már ott lévő nyolc mellé.

 

A nőknél egyszerű volt a képlet: a négy háromtagú csoport győztese jutott tovább, ráadásul két páros nem érkezett meg, így gyakorlatilag ezeken egy-egy meccs döntött. A Franciaországban légióskodó Gubicza Laura, valamint a 2015-ben a teremválogatottal Európa Ligát nyert, de a tavalyi idényt sérülés miatt kihagyó Szabó Adrienn (mindkettő Gödöllői RC) a Kende, Molnár duó ellen győzött, míg a Haász Judit, Szikszai Diána (Pénzügyőr) kettős a tavalyi U16-os bajnok Petréd Imola, Szabó Zsófia kettőst győzte le.

Ami nem sikerült az U16-osoknak, az összejött az U20-as bajnok Harmat Borbálának és Orbán Orsolyának (Beach Sport SE): előbb a Dávida/Vida, majd az Antal/Witz kettőst legyőzve nyerték csoportjukat. A negyedik hely a tavalyi Survivor strandröpis főszereplőjének, Czene Adriennek (Gödöllői RC – képünkön) és párjának, Császár Norinának (UTE) jutott, akik előbb a Bálint/Kolada kettőst, aztán pedig döntő játszmában a fiatal Vasvári-testvéreket győzték le.

A férfiaknál mind a kilenc páros megjelent, s a három csoportban az amúgy nulla pontos, azonban teremválogatott röplabdázókból álló Pénzügyőrös Kecskeméti Péter és Rása Alex (képünkön), a MAFC párosa, Posztós Bendegúz és Szabó Balázs, valamint a hajdúnánási meglepetésduó Hubicska Patrik és Mészáros István végzett az élen.

A legjobb második hely sorsa viszont nagy izgalmak közepette, csak az utolsó találkozón dőlt el. Ezek a Galbáts, Szigeti páros abban a tudatban lépett pályára, hogy ha 2:0-ra győznek a Bodnár, Filius duó ellen, akkor ők jutnak a főtáblára. Minden jól is ment 1:0, 19:19-ig, ám akkor Filiusék szereztek két pontot, így még a második helyük is veszélybe került. A döntő szettet azonban előbbiek nyerték, mégpedig egész simán, így viszont mindhárom második helyezettnek azonos volt a szettaránya. Őrült számolgatás kezdődött a pontarány tekintetében, amelynek a végén a Kispest SE párosa, Jáhn Péter és a TFSE női teremcsapatának edzője, Molnár István örülhetett.

Szombati-menetrend

 

Az U16-os fiúk versenyét a Pénzügyőr párosa, Sándor Bernát és Suba Róbert nyerte meg a székesfehérvári Szentesi Bálint és Hortobágyi Viktor, valamint Udvarhelyi Márton és Dóczi Domonkos (Standröplabdázásért SE) előtt.

U16-Fiu-Vegeredmeny

 

Egy győzelem és egy vereség volt a mérlege pénteken az argentínai ifjúsági olimpiára való kijutásért küzdő Hajós Artúrnak és Stréli Bencének a badeni selejtezőben. A magyar fiúk vereséget szenvedtek az ukránoktól, viszont legyőzték a fehéroroszokat, szombaton 10:10-től pedig egy angol páros vár rájuk. A fehéroroszok legyőzésével valószínűleg már meg van a továbbjutás, a nyolc közé kerülésért azonban még egy mérkőzést kell majd nyerniük a nap folyamán.