MKB-Pannónia–Strandröplabda ob: Egymillió a tét

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Bruttó egymillió forit – ezért is harcol a 44 páros – 21 férfi és 23 női – az MKB-Pannónia – Strandröplabda Magyar Bajnokság 2018 első, június 8–10-én rendezendő tatai fordulójában.

 

A nyár slágersportja a strandröplabda, amelynek csúcsa természetesen a legjobbak küzdelme, az országos bajnokság. A szezon legfontosabb sorozata június 8-án kezdődik, ekkora tartják meg az ob 1. fordulójának háromnapos küzdelmeit Tatán. Már egy éve is remek hangulatot és rekordnevezést hozott a verseny, a frissen átadott pályán a 28 férfi- és 27 női páros szerepelt.

Ezúttal valamivel kevesebben neveztek a viadalra, hiszen a május 18-i határidőig 21 férfi- és 23 női kettős jelezte részvételét. Az összesen 44 páros a három állomásból álló sorozatban a Lupa-tavon rendezendő augusztusi döntőbe kerülését küzd, a legjobbakat pedig a nívós és látványos játékhoz méltó elismerés illeti meg.

Azt már ismertettük, hogy a Lupa-tavi döntőt megnyerő férfi- és női páros egységenként egy Volkswagen Polo személyautót kap egy évre használatra, ám a tatai, nyíregyházi és dunaújvárosi fordulón pluszban is nagy a tét. Az előző évhez képest jelentősen, negyedével emelkedett ugyanis az egyes fordulók összdíjazása, így a június 8–10-ig tatai fordulón bruttó egymillió forintot osztanak ki a legjobbak között!

Egy éve az akkor még háromszoros bajnok Lakatos Enikő, Lutter Eszter páros nyerte a tatai fordulót (majd a Lupa-tavi döntőt is), míg a férfiaknál a Rozgonyi Bálint, Bán Viktor kettős győzött. Címvédés ezúttal csak részben lehetséges, hiszen Lutter már Szombathelyi Szandrával szerepel, míg Bán Viktor ezúttal Jánossy Bálinttal alkot egy csapatot, Lakatos Enikő és Rozgonyi Bálint pedig nem versenyez a nyáron.

A tatai ob-fordulót ingyenesen tekinthetik meg a nézők, akiket az ország legjobb párosainak látványos játéka mellett közönségjátékok sora, tombola és egész napos élő DJ-zene vár. Aki nem tudja élőben megtekinteni a versenyt, az a döntőket megnézheti az M4 Sport televízióban, amely élőben közvetíti a finálékat, csakúgy, mint a dunaújvárosi fordulóét és a nagy döntőt a Lupa-tónál.

 

Az MKB-Pannónia – Strandröplabda Magyar Bajnokság 2018 dátumai és helyszínei:
június 8–10.: Tata, Tópart sétány 13. (Tv: M4 Sport)
június 29–július 1.: Nyíregyháza, Sóstói Parkfürdő (Berenát utca 1-3)
július 20–22.: Dunaújváros, Strand út 2. (Tv: M4 Sport)
Döntő
augusztus 7–12. Budapest, Lupa-tó (Tv: M4 Sport)