Közgyűlés: teljes volt az összhang

Archív, Szövetség 2022 előttről

Megtartotta 2018. évi rendes közgyűlését a Magyar Röplabda Szövetség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában. A jelenlévők egyhangúlag elfogadták a tavalyi év szakmai és pénzügyi beszámolóját, illetve és a jövő évi tervezetet is.

 

A Magyar Röplabda Szövetség eredetileg 10 órára meghirdetett évi rendes közgyűlése végül csak 11-kor kezdődött, megismételt közgyűlésként, miután a 182 tagszervezet közül csak 77 jelent meg, így az eredeti időpontban még nem volt határozatképes.

bty

Az egyik magyar sportvezető szerint ez azt jelenti, hogy a sportágban minden rendben van, mert, ha gondok lennének, vagy forradalom készülne, akkor fürtökben lógnának az emberek. Most viszont tíz órakor jó, ha „harmadháznyian” gyűltek össze, így aztán Ludvig Zsolt főtitkár be is jelentette az egy órás csúszást.

Innentől kezdve viszont már minden terv szerint haladt, a küldöttek először megtapsolták Hóbor Bélát, aki a közelmúltban vette át a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díját, majd Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke tartotta meg elnöki expozéját, amelyben kijelentette, hogy a 2017-es is egyértelműen sikeres esztendő volt a sportág számára, hiszen ekkor csatlakoztak a TAO-s sportágakhoz, amelyből 7 milliárd forint folyt be a röplabdába.

De az elmúlt egy évben ismét remek eredményeket értek el csapataink, elég csak a női válogatott World Grand Prix- és a Békéscsaba MEVZA-kupa győzelmére gondolni. De ismét remek eseményeknek voltunk házigazdái, mint például a férfi ifjúsági Európa-bajnokság, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, vagy a siófoki CEV-Szatellit-verseny, s ezeknek is köszönhető, hogy idén Budapest lesz a rendezője a női Arany Európa Liga négyes döntőjének, jövőre pedig a női Európa-bajnokság társházigazdái leszünk.

A jövővel kapcsolatban az elnök beszámolt a budapesti Röplabdázás csarnokának jelenlegi helyzetéről, illetve arról, hogy országszerte, regionálisan szeretnének röplabda akadémiákat kialakítani, illetve a már meglévőket tovább fejleszteni. Az elnök után Dr. Stocker Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője is köszöntötte a megjelenteket.

Megválasztották a közgyűlés tisztségviselőit, így a levezető elnök Dr. Kersch Ferenc lett, majd egy újabb választásra került sor, ahol a lemondott Felügyelő Bizottságba választottak új elnököt, Szakáli István Lóránd, illetve tagokat Barta László és Jáger Lajos személyében.

dav

A közgyűlés egyhangúan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a tavalyi év szakmai és pénzügyi beszámolóját, illetve a 2018-as év szakmai és pénzügyi tervezetét. Majd következett az alapszabály módosítás, amely szerint a jövőben nem közgyűlést, hanem küldöttgyűlést tartanak, éppen az igencsak megszaporodott röplabdás sportszervezetek száma miatt, amely az elnök szerint az év végére túllépi majd a 200-at is.

A közgyűlés ezzel be is fejeződött, de a küldöttek ekkor sem távoztak, mert rövid ebédszünetet követően, immár kötetlenebb formában, egy röplabdás fórummal folytatódott a program, s a megjelentek nagy része a két válogatott Európa Liga mérkőzését is megtekintette.