Kaposváron a Lutter-Szombathelyi strandröplabda páros!

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

 

A strandröplabdát népszerűsítette a somogyi megyeszékhelyen napjaink legsikeresebb magyar női párosa, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra.

A lányok előbb ellátogattak a kaposvári Kisfaludy Utcai Tagiskolába, ahol a strandröplabda-pályán  bemutatóedzést tartottak, majd együtt gyakoroltak a fiatalokkal. A program üde színfoltja volt a testvércsata, amelynek keretén belül Lutter Liza, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem feladója és a szintén Kaposváron élő Szombathelyi Kitti is megmutathatta, mit tud. A nap sztárvendégei ezt követően a Munkácsy Mihály Gimnáziumban tartott különórán meséltek pályafutásukról, eddigi eredményeikről és kedvenc sportágukról a diákoknak.

Két verseny között vagyunk, most jöttünk vissza Törökországból, és a jövő szerdán megint megyünk ki Törökországba, úgyhogy most ebben a hónapban harmadjára sikerül oda eljutnunk. Nekünk nagyon nagy öröm, hogy nemzetközi versenyeken elindulhatunk, és mindenhol ranglista-pontokat tudunk gyűjteni. A mindennapokban folyamatosan edzünk, általában napi kettőt. Ezt a kaposvári kiruccanást keddre időzítettük, úgyhogy most itt volt egy kisebb edzés, fogunk még a délután folyamán mozogni, és nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. Köszönjük a meghívást!” – mondta Lutter Eszter.

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Sport Tagozatának rendezvénye kiválóan népszerűsítette a strandröplabdát. A Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben egyébként a nyáron több mint negyven igazolt sportoló lép majd homokra a különböző korosztályokban.