Versenyben az ülőröplabda Eb-rendezésért

Archív, Ülőröplabda 2022 előttről

Budapesten járt Branko Mihorko az Európai Ülőröplabda Szövetég elnöke, aki Ludvig Zsolt főtitkárral és Raska Gyula szakágvezetővel tárgyalt, többek között a jövő évi ülőröplabda Európa-bajnokság lehetséges budapesti megrendezéséről.

 

Nem csak teremröplabdában, hanem ülőröplabdában is jövőre, azaz 2019-ben lesz esedékes az Európa-bajnokság. Mint ismert, előbbiben Budapest is társrendezője lesz a jövő évi kontinenstornának, s jelenleg az sem elképzelhetetlen, hogy a terem-Eb mellett az ülőröplabdázók is Budapesten mérik majd össze erejüket jövő szeptemberben.

A magyar főváros ugyanis beadta jelentkezését a rendezésért, s ezzel kapcsolatban csütörtökön Budapestre érkezett Branko Mihorko az Európai Ülőröplabda Szövetség (Paravolley Europe) elnöke, aki az MRSZ-ben találkozott Ludvig Zsolt főtitkárral és Raska Gyula a szakágvezetővel is. A sportvezetők egyeztettek az esemény részleteiről és a sportág jövőjéről egyaránt. A megbeszélés igencsak ígéretesen zajlott, a felek elégedetten álltak fel a tárgyalóasztaltól, hiszen mindkét oldalról biztosítani tudják a projekt legkedvezőbb feltételeit.

Hogy végül hol rendezik meg az ülőröplabda Európa-bajnokságot, arról még az év folyamán döntés születik.