CEV-különdíj a siófoki szatellit-versenynek

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Komoly elismerésben részesült a Magyar Röplabda Szövetség, miután az Európai Röplabda Konföderáció a 2017-es év egyik legjobb versenyének választotta meg a siófoki strandröplabda szatellit-versenyt és ifjúsági olimpiai selejtezőt.

 

A CEV még a tavalyi év elején hirdette meg, hogy díjazni fogják az esztendő legjobb európai strandröplabda-versenyeit különböző kategóriákban, s ennek volt eredményhirdetése a héten. A siófoki verseny a legjobb szatellit-verseny kategóriában végzett hivatalosan a második helyen a svédországi Laholmban megrendezett viadal mögött, az azonban jelzés értékű, hogy az ebben a kategóriában kitűzött pénzdíjat (1000, illetve 500 euró) egyenlő arányban osztották el a két rendező szövetség között, azaz az MRSZ 750 euróval gazdagodott.

https://www.facebook.com/magyarroplabdaszovetseg/videos/1955170268063201/

 

„Nagyon örömteli ez az elismerés a számunkra, már csak azért is, mert első alkalommal lehettünk házigazdái ilyen rangos nemzetközi versenynek – mondta el erről kapcsolatban Dr. Bánki Ágnes, az MRSZ Strand- és Szabadidős Röplabda Bizottságának elnöke. – Azt hiszem, ez a díj nagyon komoly elismerése annak a megfeszített munkának, amit tavaly nyáron végeztünk, kezdve a labdaszedőktől, a pályamunkásokon át, a szervezőkön keresztül egészen a versenyigazgatóig.”

Az elnökasszony arról is beszélt, hogy ez az elismerés egy újabb lendületet ad az idei évre.

„Mindenképpen szeretnénk idén is egy nemzetközi versenyt rendezni, de az még nem dőlt el, hogy ez egy újabb szatellit lesz-e, ami idén egy csillagos world tournak-versenynek is számít, vagy inkább egy felnőtt és egy utánpótlás MEVZA-tornát bonyolítunk majd le együtt. Ez azon is múlik, hogy sikerül-e támogatót találnunk a rendezvényhez.”

A siófoki és a laholmi viadal mellett olyan versenyek kaptak még díjat, mint a badeni és a ljubljanai mestertorna, a jurmalai felnőtt és a kazanyi U18-as Európa-bajnokság. Ebbe a sorba bekerülni valóban nem akármilyen teljesítmény.

Képgaléria a siófoki versenyről