Bravúros strandröplabda ezüst Prágából

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A hétvégén három párosunk képviselte a hazai strandröplabdázást Prágában az Extraliga 4. fordulójában, akik közül a legjobban a Benkő, Oláh-duó szerepelt, akik meg sem álltak a torna fináléjáig.

 

A férfiak mezőnyében a tenerifei edzőtáborból hazatérő Benkő Balázs és Oláh Botond magabiztosan, veretlenül nyerte csoportját, így jó pozícióból kezdhette küzdelmeit a felsőházban. Az első meccsen tovább tartott a nagy lendület és meggyőző játékkal, viszonylag könnyen jutottak négy közé. Az elődöntőben a sokat tapasztalt Pala, Sotola párossal találkoztak, de egy percig sem hagytak reményt a cseheknek.

Nagyszerű mezőny játékkal, jól felépített támadásokkal és védhetetlen befejezésekkel hozták 2:0-ra a mérkőzést. A döntőben is jól kezdtek a Mislivecek, Pihera duó ellen, de sajnos négy szettlabda sem volt elég Mislivecek ászai ellen. A második szettben sajnos már nem tudták a fiúk játékukba visszahozni a tüzet. Az így megszerzett második hely az eddigi legjobb magyar eredmény a verseny történetében.

A hölgyeknél a Tátrai Nikolett, Papp Lujza, illetve Lutter Eszter, Győri Panna párosok kaptak korábbi eredményeik alapján lehetőséget az indulásra. Mindkét párosunknak egy mérkőzést sikerült nyernie a csoport körben. Ez a győzelem a fiatal Tátrai – Papp duónak némi szerencsével a felsőházban szereplést jelentette.

Sajnos az erős mezőnyben nem sikerült további mérkőzéseket hozni, de az Extraligában így megszerzett 7. helyük minden várakozást felülmúló és elismerésre méltó. A Lutter, Győri duó sajnos nem volt ilyen szerencsés, hiszen a csoportban elszenvedett vereségeik mindkétszer döntő szettesek voltak, ami után az alsóházban kellett tovább küzdeniük. Az elsősorban a hóröplabda Európa-bajnokságra készülő páros a nap második felében már jobban megtalálta az összhangot és játszmát sem veszítve, szépen hozta az utolsó mérkőzéseket, s a végelszámolásban az alsóházat megnyerve a 9. helyen zárt.