Februárban lesz a hóröplabda ob – elkészült a versenykiírás

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Elkészült az első hóröplabda országos bajnokság versenykiírása. A torna győztesei jogot szereznek arra. hogy részt vegyenek a szakág első Európa-bajnokságán is.

 

Az alapjában véve a strandröplabdához hasonlító szakág – csak a talaj, az öltözet és a szettek hossza más – az elmúlt években indult dinamikus fejlődésnek, ezért is írták ki az első kontinensviadalt, amit az ausztriai Wagrainban rendeznek majd meg március végén. A versenyszámok jó eséllyel pályáznak arra, hogy már a 2022-es téli olimpia programjába bekerüljenek.

Az országos bajnokság versenykiírása szerint a tornára február 10-11-én kerül majd sor Eplényben. A Veszprémhez közeli, bakonyi település sípályájánál alakítanak majd ki pályákat. A strandröplabdával ellentétben ezúttal külön napokon rendezik meg a férfi és a női versenyt: február 10-én a férfiak, 11-én a nők versenyeznek majd.

A nevezési határidő január 19. péntek éjfél, és a nevezéseket csak online lehet majd elküldeni. A nevezési lapokat a következő linken lehet elérni:

https://goo.gl/forms/7SbpglOXvJ4QpwQb2

Nemenként legfeljebb 12-12 páros indulhat a versenyen, amennyiben túljelentkezés fordulna elő (illetve a kiemelés megállapításánál is) a hóröplabda ranglista alapján kerülnek kijelölésre a párosok. Ez a strandröplabdában 2017-ben megszerzett ranglistapontokból, illetve az ugyancsak tavaly a hóröplabda European Touron megszerzett pontokból tevődik össze. Utóbbi versenyeken hét magyar is indult (őt férfi és két nő), köztük a korábbi országos bajnok Soós Izsák, illetve az utánpótlás MEVZA-győztes Bán Viktor és Hajós Artúr.

A hóröplabda ranglista:

Hóröplabdaranglista_2018

A további részletekről ITT olvashatnak az érdeklődők:

Hóröplabda versenykiírás