A Benkő-Oláh páros győzött Prágában

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A hétvégén rendezték meg Prágában a cseh strandröplabda I. liga újabb fordulóját, amin komoly magyar küldöttség, összesen hat páros képviseltette magát. Ráadásul a férfiaknál Benkő Balázs és Oláh Botond nem is akadt legyőzőre.

 

Erős mezőny gyűlt össze, néhány nemzetközileg is ismert névvel, ennek ellenére a Benkő-Oláh páros folyamatosan javuló játékkal, megingás nélkül, az elődöntőben és döntőben érett is magabiztos játékkal nyert. Győzelmükkel pedig kivívták az extraligában való szereplés jogát.

A 2015-ös magyar bajnok Soós Izsák, illetve Krekk Zoltán bátran és lendületesen játszottak, de végül nagy küzdelemben lemaradtak az elődöntőről és a hatodik helyen végeztek. Hajós Artúr és Stréli Bence jól kezdtek, de a négy közé jutásért Stréli Bence teljesen „elfogyott” és rosszullét miatt feladni kényszerültek a találkozót.

A nőknél a Dénesi Brigitta/Győri Panna páros szerepelt a legjobban a mieink közül: csoportjukban jól teljesítettek, majd a negyeddöntőben éppen egy másik magyar duót, Papp Lujzát és Tátrai Nikolettet búcsúztatták. A legjobb négy között sajnos már nem sikerült a bravúr. Nikinek és Lujzinak ez volt az első verseny együtt, fiatal koruk ellenére bátran játszva, négy győzelmet szerezve az ötödik helyen végeztek a színvonalas mezőnyben. Bemutatkozásuk nagyon bíztató a jövőre nézve.

Faragó Anna és Stojkovicz Elena sajnos nem jutott tovább a csoportjából. Utóbbi csak nem régen váltott teremről homokra, így ez a mezőny még nagyon erős volt nekik, most még csak a tapasztalat szerzés volt a céljuk.

 

Cseh strandröplabda I. liga, magyar helyezések:
Férfiak
1. Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)
6. Krekk Zoltán (Kispest SE), Soós Izsák (Gödöllői RC)
8. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)
Nők
4. Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC)
5. Papp Lujza, Tátrai Nikolett (Strandröplabdázásért SE)
9. Faragó Anna, Stojkovicz Elena (Strandröplabdázásért SE)