Challenge Kupa: nem sikerült a bravúr a Kaposvárnak

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Marosvásárhelyen lépett pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női Challenge Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, ahol ellenfele az Alba Blaj volt. A 2018-ban BL-döntőt, egy évvel később pedig CEV Kupa döntőt játszó román csapattal sajnos nem sikerült felvennie a lépést a kaposvári lányoknak és 3:0-s vereséget szenvedtek. A mieink a legjobban a második játszmában tartották magukat, ahol a játszma közepéig vezettek is két-három ponttal, de a végén itt is a balázsfalvaiak örülhettek. Visszavágó március 3-án, Kaposváron, de ott a döntőbe kerüléshez négy szettet kellene nyernie a magyar csapatnak, úgy, hogy riválisa legfeljebb egyet szerez.

 

Női Challenge Kupa elődöntő, 1. mérkőzés:
CSM Volei Alba Blaj – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (13, 18, 16)
Marosvásárhely. V: Georgiev (bolgár), Taran (moldáv).
ALBA BLAJ: Cselics 10, Alekszics 10, Baciu 16, Milenkovics 8, Malkova 10, Antonijevics 4. Csere: Popovics (liberó), Scott 1, Rus, Kocsics 2. Vezetőedző: Darko Zakocs.
DIAMANT: Király-Tálas 1, Matics 5, Kump 1, Helics 9, Kliszura 5, Kharchenko 8. Csere: Szpin (liberó), Bodovics 2, Szűcs K. 4, Szedmák 1, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Az összecsapás első játszmájában a hazaiakon semmilyen fáradtság nem látszott: bár a kaposváriak bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak, a balázsfalvaiak erőteljes, nagyszerű röplabdával rukkoltak elő és a román Ioana Baciu, illetve a szerb Bojana Cselics vezérletével könnyedén kerültek előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a magyar együttes, 10:5-re is vezetett, ám ezt követően Baciu, valamint a szerb Maja Alekszics pontjaival az Alba Blaj előbb egyenlített (15:15), majd Szasa Nedeljkovics időkérései és cseréje ellenére fordított és megduplázta előnyét.

A harmadik szettben ott folytatták a hazaiak, ahol az előző játékrészben abbahagyták: erőteljes támadójátékuknak nem találta ellenszerét a kaposvári együttes, amely így 63 perc alatt sima vereséget szenvedett.

Edzői értékelés
Szasa Nedeljkovics: – Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Voltak biztató periódusai a találkozónak, de igazából nem találtunk rá a saját játékunkra. Tisztában vagyunk a balázsfalvai együttes erejével, és biztos vagyok abban, hogy a visszavágón jobb teljesítményt nyújtunk majd. Hosszú utazás vár ránk hazafelé, utána pedig máris adott a következő feladat: a magyar bajnoki negyeddöntő második mérkőzésre szeretném a lehető legjobban felkészíteni a társaságot az MTK ellen.

 

HETI PROGRAM:
Február 25., csütörtök
17:00 Szent Benedek RA – Swietelsky-BRSE (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv
17:30 Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskemét (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
19:00 Diósgyőri VTK – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés)
20:00 Fino Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport

Február 26., péntek
18:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv

Február 27., szombat
17:00 Jászberény – MÁV Előre Bericap (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE Derecske (női NB I)
18:00 TFSE – PTE-PEAC (női NB I)

Február 28., vasárnap
16:00 Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu
16:00 Dág KSE – MÁV Előre Bericap (férfi NB I)
16:00 Sümeg – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
18:00 Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés)
18:00 Kecskeméti RC – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
19:00 MTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv