Mátraházán készülnek az Eb-re a válogatottak

Archív, Ülőröplabda 2022 előttről

Ezen a hétvégén, Mátraházán edzőtáborozik férfi és női ülőröplabda válogatottunk. Nemzeti csapataink a két hét múlva rajtoló Európa-bajnokságra készülnek, amelyet a horvátországi Porecsben rendeznek meg (november 4–12).

 

A két csapat négy-négy edzést tart vasárnapig a mátraházi edzőtáborban (Erdészház utca 2.). A két csapat közül a Raska Gyula által vezetett női csapat lehet bizakodóbb az eredmény tekintetében, hiszen ők a két évvel ezelőtti podcetrteki kontinensviadalon is a hetedik helyen végeztek, egy hónappal ezelőtt pedig ezüstérmet szereztek a mátraházi Hungarian Openen.

A férfiak – akiknek a szakmai munkáját a francia Jerome Dumas irányítja – két éve a tizedikek voltak Warendorfban, de ők is szeretnének javítani az akkori helyezésen.

 

A férfi válogatott kerete: Bernáth Csaba, Domina József, Gergencsik János, Kertész Róbert, Kovács László, Mányák Attila, Peres János, Raska Gergely, Veleg Krisztián, Zarándi Szabolcs. Szövetségi kapitány: Jerome Dumas, másodedző: Nagy Ákos.

A női válogatott kerete: Juhász Veronika, Kovács Adrienn, Molnár Nikoletta, Nebehaj Barbara, Szabó Éva, Szabó Zita, Szabóné Sipos Éva, Szilágyi Erzsébet, Szűcs Gyuláné, Werkman Viktória. Szövetségi kapitány: Raska Gyula, másodedző: Kiss Bertold.